A Király! A Királyod? – címmel hirdette meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkársága az egy órás Szentségimádást, Krisztus Király ünnepének előestéjére, november 25-én, szombaton, 17.00 – 18.00 óráig. Szeretnék a szervezők, ha legalább 20.000-en lennénk, akik csatlakozunk országszerte ehhez az egy órás szentségimádáshoz. Templomunk csatlakozott a felhíváshoz és várjuk az imádkozókat, november 25-én, 17.00 órára. Kérjük, hogy aki szívesen eljönne az a https://krisztuskiraly.iec2020.hu/ címen, a Budapest-Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz templomot, mint helyszínt kikeresve regisztráljon. Aki szeretné, hogy a plébánia regisztráljon helyette, azt kérjük, fáradjon be a sekrestyébe. Ebben a szentségimádási órában a Krisztus Király ünnepi Vesperást, a Zeneakadémia Egyházzene Tanszaka énekli, Gergely Zsóka vezényletével.

Egész napos Szentségimádás, mely minden évben ugyan ezen a napon van és illeszkedik az egyházmegyei szentégimádások rendjébe, szintén ezen a héten lesz templomunkban, november 22-én, szerdán. A reggeli mise után, 08.30 órakor helyezzük ki az Oltáriszentséget és a templom nyitvatartási rendje szerint 18.00 óráig tart. Ekkor litánia, majd szentségi áldás és az esti szentmise következik. Aki ezen napon is tudja vállalni, hogy eljön a szentségimádásra, a templom előterében elhelyezett íven kérjük, hogy jelentkezzen.

A Szent Teréz Nyugdíjas Klub éves programjában, november 30-ra tervezett előadás helyett, november 23-án, ezen a héten, csütörtökön, a Kelet-Ázsiai Múzeumban, a Budapest – Shanghai című kiállítás közösen nézik meg a klub tagjai és az érdeklődők. Találkozás csütörtökön, 10.00 órakor az Andrássy út – Bajza utca sarkán.

Rónaszéki János II. éves papnövendékünk beöltözése a papság ruhájába, a reverendába, jövő vasárnap, november 26-án, Krisztus Király ünnepén, 10.30 órakor lesz az Esztergomi Bazilikában. János, minden kedves terézvárosit szeretettel vár! Aki szeretne elmenni Esztergomba és autóval megy, ugyanakkor szívesen vinne utasokat, illetve akinek nincs autója, de szeretne elmenni, jelentkezzen a sekrestyében és a „tele-kocsi” módszerrel segítünk mindenki elutazni az Esztergomi Bazilikába és utána haza.

A Szent László-év zárásaként, Varsányi Katalin fotókiállítása nyílik, november 26-án, Krisztus Király vasárnapján, 17.00 órakor az altemplomban, „Szűz Mária választott vitéze” címmel, Szent László királyunkról. A kiállítást megnyitja: Prokopp Mária művészettörténész; közreműködnek: Karsai István színművész és Nagy Anna ének.

Adventi lelki napunk, melyet előre szeretnénk hirdetni a Testvéreknek, advent első szombatján, azaz két hét múlva, december 2-án, lesz: 18.00 órakor az első adventi gyertyát gyújtjuk meg a koszorún, majd 18.30 órakor szentmise, melyben lelkigyakorlatos elmélkedés. A mise után zenés-meditatív szentségimádás és gyónási lehetőség. Az estet vezetik: Varga Norbert káplán atya, Robi atya, a Terifik (terézvárosi ifjúsági csoport) és az Imperfectum Együttes.

Plébániánk alapításának 240. évfordulóján, Mária Terézia nyomában szervezett bécsi kirándulásunkról készült, közel 60 fotót tartalmazó album elkészült, amely még ezen a héten megtekinthető és megrendelhető, az album árának (3.700.- Ft.) befizetésével a sekrestyében.

A Püspöki Konferencia a mai vasárnapra hirdette meg a Karitász támogatására az országos adománygyűjtést. Mi is erre a célra kérjük a testvérek szíves adományait.

Szent Erzsébet-kenyeret szentelünk és osztunk ki a mise végén. Ezzel is emlékezve a jótékonyság Szentjére, hogy példájából erőt merítve, mi is önzetlenül segítsük rászoruló embertársainkat.

keyboard_arrow_up
X