Krisztus Király főünnepe

Karitász támogatására, a múlt vasárnap megtartott templomi gyűjtés eredménye: 316.000.- Ft. volt, melyet minden adakozónak hálásan köszönünk, és amelyet a múlt héten továbbítottunk.

A Szent László-év zárásaként, fotókiállítása nyílik, Varsányi Katalin rendezésében, ma délután, 17.00 órakor az altemplomban, „Szűz Mária választott vitéze” címmel. A kiállítást megnyitja: Prokopp Mária művészettörténész; közreműködnek: Karsai István színművész és Nagy Anna ének.

Elsőpénteken, december 1-én, a reggeli és esti misék előtt és alatt lesz gyóntatás. Az esti mise után elimádkozzuk a Jézus Szíve litániát. Aki szeretné, hogy beteg vagy idős hozzátartozóját otthonában egy atya meglátogassa és karácsonyra a szentségekben részesítse, kérjük, jelezze a plébánián vagy a sekrestyében, személyesen vagy telefonon.

Adventi koszorúkötés lesz a gyerekek, hittanosok számára, december 2-án, szombaton 10.00-12.00 óráig a plébánia alagsori hittantermében. Szeretettel várjunk a gyerekeket egy családi-baráti együttlétre, miközben mindenki elkészítheti az adventi koszorúját, melyhez az alapanyagokat mi adjuk.

Advent-indító lelki esténk, advent első szombatján, december 2-án, lesz. Programja: 18.00 órakor az első adventi gyertyát gyújtjuk meg a koszorún, majd 18.30 órakor szentmise, melyben lelkigyakorlatos elmélkedés. A mise után, 19.30-tól zenés-csendes-meditatív szentségimádás és gyónási lehetőség. Az estet vezetik: Varga Norbert káplán atya, Robi atya, a Terifik (terézvárosi ifjúsági csoport), valamint az egész este folyamán az Imperfectum Együttes fog közreműködni. Mindenkit, fiatalokat, családokat, felnőtteket és időseket egyaránt, nagy szeretettel hívunk és várunk, hogy együtt készüljünk Urunk Jézus születésének megünneplésére.

Betlehem, élő állatokkal és kiállítás nyílik, advent első vasárnapján, a templomkertben. December 3-án, a 09.00 órai diákmise végén és a 10.00 órai nagymise kezdetén, közösen nyitjuk meg a templomkerti Betlehemet, mely advent második és harmadik hétvégéjén is látogatható lesz.

Az adventi „Roráté” misék, december 4-től kezdődően, hétköznapokon, reggel 07.00 órakor lesznek, így adventben a reggel 08.00 órai misék elmaradnak.ÂÂÂ

Karácsonyra, az idén is szeretnénk megajándékozni a rászorulókat. Ezért kérjük, hogy a kedves testvérek ajánljanak olyan szegény, munkanélküli, egyedülálló rászorulókat, akiket házukban, környezetükben ismernek, hogy a plébániai karitász élelmiszervásárlási utalvánnyal megajándékozza. Az ingyen ebédosztás – az idén is a támogató cég segítségével – december 16-án lesz a templomkertben, melyre minden időst, egyedülállót, hajléktalant, aki szívesen fogad egy meleg ebédet, szeretettel hívunk. A karácsonyi ünnepeket kórházakban töltő betegeket is meglátogatjuk és egy-egy kis ajándékcsomaggal megajándékozzuk. Az idén is megtartjuk a plébánián az idősek karácsonyát, műsorral, vendéglátással, mely december 21-én lesz. Mindehhez kérjük majd jövő vasárnaptól a kedves testvérek minden esztendőben megtapasztalt nagylelkű támogatását!

Miseszövetségbe lehet belépni a 2018-as évre, hétfőtől, november 27-től a sekrestyében és a plébánián. A miseszövetség tagjai szándékaira, havonta négy szentmisét ajánlunk fe. Az élőkért, elhunytakért, családtagjaikért, papi hivatásokért. A tagdíj nem változott, 2018-ra is 5.000.- Ft.

Szentmise szándékot lehet kérni a 2018-as esztendőre, szintén hétfőtől, november 27-től, hétköznap a plébánia hivatalban, szombat-vasárnap a sekrestyében. Az egyház régi hagyománya, hogy egy-egy szentmisét élőkért és elhunytakért, vagy valamilyen jó szándékra lehet felajánlani. Kérjük, hogy aki, egy konkrét időpontra szeretne miseszándékot kérni, mielőbb jelentkezzen.

Évvégi lehetőség, hogy egyes urnafülkéket, 20–30%-al olcsóbban lehet megváltani a plébánia hivatalban, adventben, tehát majd december 4-től.

A bécsi kirándulásunkról készült, fotóalbum megrendelhető a sekrestyében.

keyboard_arrow_up
X