Advent 1. vasárnap

Az adventi „Roráté” misék, holnaptól, december 4. hétfőtől kezdődően, hétköznapokon, hétfőtől-szombatig, reggel 07.00 órakor lesznek, így adventben a reggel 08.00 órai misék elmaradnak. A Roráté misék alatt, hétfőn, kedden, pénteken és szombaton lesz gyóntatás is. Igyekezzünk úgy alakítani a reggeli programunkat, hogy – amennyiben lehetséges – legyünk itt reggelenként és közös imádsággal, napi jófeltételekkel, közösségben kezdjük az adventi hétköznapokat.

Adventi gyertyagyújtás van, advent szombatjain, az esti mise előtt 18.00 órakor, így advent második szombatján, december 9-én is.

Betlehem, élő állatokkal és kiállítás nyílik, ma, advent első vasárnapján, a templom kertben. A 09.00 órai diákmise végén és a 10.00 órai nagymise kezdetén, közösen nyitjuk meg a templomkerti Betlehemet, mely advent második és harmadik hétvégéjén is látogatható lesz. Várunk mindenkit, különös szeretettel hívjuk a gyerekeket és a családokat.

Boldogságos Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatásának főünnepe, december 8-án, ezen a héten, pénteken lesz. Az ünnepi mise este 18.30-kor kezdődik.

Jön a Mikulás a templomba, jövő vasárnap. December 10-én, a 09.00 órai diákmisén emlékezünk Szent Miklós püspökre, aki a mise végén megajándékozza a gyerekeket.

Karácsonyra, az idén is szeretnénk megajándékozni a rászorulókat. Ezért kérjük, hogy a kedves testvérek ajánljanak olyan szegény, munkanélküli, egyedülálló rászorulókat, akiket házukban, környezetükben ismernek, hogy a plébániai karitász élelmiszervásárlási utalvánnyal megajándékozza. A neveket, pontos lakcímmel, kérjük, helyezzék el a templom közepén lévő ládába. Az ingyen ebédosztás – az idén is a támogató cég segítségével – december 16-án lesz a templomkertben, melyre minden időst, egyedülállót, hajléktalant, aki szívesen fogad egy meleg ebédet, szeretettel hívunk. A karácsonyi ünnepeket kórházakban töltő betegeket is meglátogatjuk és egy-egy kis ajándékcsomaggal megajándékozzuk. Az idén is megtartjuk a plébánián az idősek karácsonyát, műsorral, vendéglátással, mely december 21-én lesz. Mindehhez kérjük a kedves testvérek minden esztendőben megtapasztalt nagylelkű támogatását, szintén a templom közepén található perselybe! Aki legalább 500.- Ft. adományt ad a Karitász karácsonyi akcióinak támogatására, vigyen magával egy betlehemi csillagot jelképező gyertyát, melyet majd karácsonykor otthonában meggyújthat.

A Szent László Évet záró kiállítást, az altemplomban, vezetéssel is megtekinthetik az érdeklődők, holnap, hétfőn, december 4-én, 17.00 órától. A kiállítás az év végéig látogatható a templom nyitvatartási rendje szerint.

Miseszövetségbe lehet belépni a 2018-as évre, a sekrestyében és a plébánián. A miseszövetség tagjai szándékaira, havonta négy szentmisét ajánlunk fel: az élőkért, elhunytakért, családtagjaikért, papi hivatásokért. A tagdíj, 2018-ra is 5.000.- Ft.

Szentmise szándékot lehet kérni a 2018-as esztendőre, hétköznap a plébánia hivatalban, szombat-vasárnap a sekrestyében. Az egyház régi hagyománya, hogy egy-egy szentmisét élőkért és elhunytakért, vagy valamilyen jó szándékra lehet felajánlani. Kérjük, hogy aki, egy konkrét időpontra szeretne miseszándékot kérni, mielőbb jelentkezzen.

Évvégi lehetőség, hogy egyes urnafülkéket, 20–30%-al olcsóbban lehet megváltani a plébánia hivatalban, adventben, holnaptól, december 4-től. Érdeklődni az iroda nyitvatartási időben lehet.

Káposztásmegyeri Karitász, karácsonyi díszeket ajánl a templom előterébe, melyekért az adományokat csángó gyermekek támogatására fordítják.

Hangversenyek templomunkban advent első hetében:

Bartók Konzervatórium énekkara és zenész növendékeinek adventi koncertje, december 7-én, csütörtökön, az esti misében, illetve utána lesz.
Haydn Filharmónia adventi koncertje, december 9-én, szombaton, 19.30 órako., az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Egyesület szervezésében. Részletes program a hirdetőtáblán és szórólapokon. Jegyek válthatók a Zeneakadémia pénztárában és a koncert előtt a helyszínen 1.000.- Ft-os áron.

keyboard_arrow_up
X