Alapvető hittan indult az elmúlt kedden olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem tanultak hittant, nem voltak elsőáldozók. Lehet még jelentkezni ezen a héten, kedden is, január 16-án, 19.00 órakor a sekrestye fölötti hittanteremben. Kérjük a testvéreket, adják tovább ezt a lehetőséget olyan felnőtteknek, akik érdeklődnek keresztény katolikus hitünk iránt.

Árpád-házi Szent Margit ünnepe, január 18-án, csütörtökön lesz. Erdő Péter bíboros, prímás, érsek, ünnepi szentmisét mutat be január 21-én, vasárnap, 11.00 órakor a margitszigeti romoknál a szabadtéri oltárnál. Minden budapestit, zarándokot szeretettel várnak.

Ökumenikus imahét a keresztények egységéért, január 21-28-ig tart. Az ünnepi megnyitó, jövő vasárnap, január 21-én, 19.00 órakor a Szent István Bazilikában lesz, melyen Igét hirdet Erdő Péter bíboros és Steinbach József református püspök. A belvárosi keresztény közösségeink imaheti programja a hirdetőtáblán megtalálható, melynek rendje szerint a mi templomunkban, január 27-én, szombaton, 18.00 órakor kezdődik az ökumenikus istentisztelet, melyen Gerőfiné Dr.Brebovszky Éva evangélikus lelkész, a Deák téri gyülekezetből fog igét hirdetni. Így majd január 27-én, szombaton az esti mise kivételesen 19.00 órakor kezdődik. A keresztények-zsidók imaórája pedig, január 28-án, vasárnap 17.00 órakor szintén nálunk, a Teréz-templomban lesz.

Érden, a Ciszterci Nővérek Apátságában, plébániai lelkigyakorlatunk nagyböjtben lesz, mely a megszokottól eltérően egy nappal hosszabb, azaz március 8-11-ig tart. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet, hétfőtől, január 15-től, a részvételi díj, (22.000.- Ft.) befizetésével.

Plébániánk idei nagy zarándoklata Ciprusra, Európa első keresztény országába lesz, október 20-27-ig. A nyolc napos úton felkeressük Szalamiszt, Szent Barnabás apostol sírját, Famagustát, Limassolt, Omodost, Paphost, ahol Szent Pál oszlopa található, Kuriont, Kakopetriát, az ortodox kegyhelyet a Kykooi kolostorban a Csodatevő Istenanya ikonját, Nicosiat, ahol a Szent János katedrálist is meglátogatjuk és Larnakát, ahol Szent Lázár sírja található. Utazás repülővel és helyben autóbusszal, elhelyezkedés szállodában, két ágyas szobákban, félpanziós ellátással (reggeli és vacsora), utasbiztosítással, magyar idegenvezetővel, belépőkkel. A részvételi díj összesen: 298.900.- Ft. Jelentkezni lehet a plébánia hivatalban, szintén holnap, hétfőtől, 100.000.- Ft. előleg befizetésével. A részletes program a hirdetőtáblán és szórólapon is megtalálható.

Új honlapja van plébániánknak, melynek címe: https://avilaiterezplebania.hu

A Katolikus Rádióban, január 18-án, csütörtökön 17.00 órától egy beszélgetést hallhatunk templomunkról és az itteni kulturális életről.

keyboard_arrow_up
X