Húsvéti ünnepi miserend:

 HÚSVÉTVASÁRNAP: április 1.

Vasárnapi miserend.

09.00: Szentmise után, húsvéti ételszentelés

10.00: Húsvéti Ünnepi Nagymise, melyen elhangzik: Michael Haydn: D-moll miséje a Budapesti Énekes Iskola közreműködésével.

 Húsvéthétfő: április 2.

Három szentmise van: 08.00; 10.00; 18.30 órakor

 Fehérvasárnap, Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 8-án, az esti mise előtt, 18.00 órakor imádkozzuk az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét.

 Elsőpénteken, április 6-án, a reggeli és esti mise előtt lesz gyóntatás. Az esti mise után, 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

 Elsőáldozásra előkészítő gyakorlati oktatás, április 11-én, szerdán, 16.30 órakor kezdődik a templomban. Várjuk az elsőáldozásra jelentkezetteket.

„Kristályóriás” című zenés húsvéti misztériumjátékot, a Kedves Kartársak Zenei Műhely újította fel és mutatja be négy budapesti templomban. Sillye Jenő énekes-dalszerző és Kovács Gábor pap-költő oratóriumát templomunkban, április 27-én, pénteken, 19.00 órakor hallhatjuk. A darab Krisztus temetését követő gyászidőszakot és a Feltámadás örömhírét dolgozza föl klasszikus és modern hangszerekkel, kórussal. Mindenkit szeretettel várunk!

Plébániánk tavaszi két napos zarándoklata, április 30-án és május 1-én lesz Szombathelyre, ahol többek között részt veszünk Brenner János, a kommunista diktatúra vértanú papjának boldoggá avatásán is.

 „Mária Evangéliuma” című rockopera, oratórikus előadása lesz templomunkban, május 13-án, vasárnap, 19.30 órakor. A darab születésének évfordulóján, az eredeti előadókkal, a Fatimai Szűzanya napján, Szent II. János Pál pápa elleni merénylet évfordulóján kerül sor. Így az altemplomban a Szent Pápáról is készül egy dokumentumokat bemutató fotó kiállítás.

keyboard_arrow_up
X