Jézus, a jó Pásztor vasárnapján, az esztergomi szemináriumból, Sáfrány Dávid V. éves, szabadkai egyházmegyés papnövendék a vendégünk, aki a szentmiséken tanúságot tesz papi hivatásáról. Fogadjuk Őt szeretettel és imádkozzuk Érte és minden papnövendékért, köztük különösen is Rónaszéki János II. évesért, aki plébániánk kispapja. Aki teheti, kérjük, hogy adományaival is támogassa a papnevelés céljait a templom közepén elhelyezett perselybe, melyet Dávid visz majd el a Szemináriumba, és amelyet előre is köszönünk.

Szent Adalbert püspök-vértanú, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyénk védőszentjének főünnepe lesz április 23-án, hétfőn. Az ünnepi szentmisét Esztergomban, a Bazilikában, április 28-án, szombaton, 10.30 órakor tartják.

Ábrahám Gyermekei vallásközi előadássorozat következő alkalma, ezen a héten, kedden, április 24-én, 16.00 órakor kezdődik a sekrestye fölötti hittanteremben. A részletes program a hirdetőtáblán és szórólapokon is megtalálható. Minden érdeklődőt várunk.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub áprilisi programja, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templom régészeti ásatásainak megtekintése lesz vezetéssel. Találkozás, április 26-án, csütörtökön, a Március 15. téren, a templom előtt, 10.00 órakor. Pontos megjelenést kérünk azoktól, aki részt szeretnének venni a vezetésen.

„Kristályóriás” című zenés húsvéti misztériumjátékot, a Kedves Kartársak Zenei Műhely újította fel és mutatja be templomunkban, ezen a héten, április 27-én, pénteken, 19.00 órakor. Sillye Jenő és Kovács Gábor pap-költő oratóriuma, a Krisztus temetését követő gyászidőszakot és a Feltámadás örömhírét dolgozza föl klasszikus és modern hangszerekkel, kórussal. A belépés ingyenes, de az előadás megvalósulásához adományokat köszönettel várnak a szervezők az erre a célra kihelyezett adománydobozba.

Norvég Oppdal Songlag Kórus és a Semmelweis Vegyeskor közös koncertje, április 28-án, szombaton, 19.30 órakor lesz, melynek programját a hirdetőtáblán megtalálhatjuk.

Plébániánk tavaszi két napos zarándoklatára, április 30 – május 1-ig, a hosszú hétvége két napján lesz Szombathelyre, melyre már minden hely betelt. Találkozás április 30-án, hétfőn, reggel 06.45-kor a templom előtt. Erre a napra hideg élelmet hozzunk magunkkal, hiszen csak este a szálláson lesz majd vacsora. A május 1-i, Brenner János boldoggá avatására pedig, akinek szükséges, kis összecsukható széket is hozzon magával. Haza érkezés, kedden, kb. 21.00 órára várható. A program: Körmend, Batthyány kastély; Zsida, Brenner János vértanúságának emlékkápolnája; Güssing (Németújvár), Boldog Batthyány-Strattman László sírja; Szombathely, szállás, vacsora, másnap reggeli, majd Brenner János boldoggá avatása; Csehimindszent, Mindszenty bíboros szülőháza, Badacsonytomaj, Loretoi litánia, korai vacsora majd utazás haza.

„Mária Evangéliuma” című rockopera oratórikus előadása lesz templomunkba, május 13-án, vasárnap, 19.30 órakor. Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi oratóriumát követően, Szent II. János Pál pápa elleni merénylet évfordulóján, Totus Tuus címmel fotó-dokumentum kiállítás is nyílik az altemplomban. Az előadás Terézváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

keyboard_arrow_up
X