Brenner János vértanú papot, Szombathelyen, május 1-én avatják boldoggá. A fiatal János atya, buzgó lelkipásztori munkáját az ’56 utáni Kádár-rezsim nem nézte jó szemmel, ezért 1957. december 15-én, éjjel sürgős betegellátás ürügyén elhívták a rábakethelyi plébániáról és a Zsidára vezető erdei úton megtámadták, majd harminckét késszúrással meggyilkolták, miközben ő folyamatosan a reverendája alatt vitt Oltáriszentséget védte. Sokáig nevét sem volt szabad kiejteni, de most Ferenc pápa a boldogok sorába iktatta. Istennek legyen hála az ő példamutató papi életéért!

Plébániánk tavaszi két napos zarándoklatára, április 30 – május 1-ig, hétfőn és kedden, Szombathelyre lesz és részt veszünk Brenner János boldoggá avatásán. Találkozás holnap, április 30-án, hétfőn, reggel 06.45-kor a templom előtt. Erre a napra hideg élelmet hozzunk magunkkal, hiszen csak este a szálláson lesz majd vacsora. A május 1.-i, boldoggá avatására pedig, akinek szükséges, kis összecsukható széket is hozzon. Program: Körmend, Batthyány kastély; Szentgotthárd-Zsida, Brenner-kápolna; Güssing (Németújvár) Boldog Batthyány-Strattmann ereklyéi; Szombathely, szállás és vacsora. Másnap reggeli után Brenner János vértanú-pap boldoggá avatása; Csehimindszent, Mindszenty József bíboros, hercegprímás szülőháza és Lorettoi Litánia, majd vacsora Badacsonytomajban. Haza érkezés, kedden, kb. 21.00 órára várható.

Jó Pásztor vasárnapján, az esztergomi szeminárium támogatására megtartott templomi gyűjtés eredménye 182.000.- Ft. volt, melyet még múlt vasárnap eljuttattunk a Szemináriumnak és amelyet hálásan megköszöntek.

Májusban, minden este közösen imádkozzuk a Lorettoi litániát a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt, 18.00 órakor. Az első ünnepélyes litánia május 1-én, kedden, este 19.00 órakor lesz.

Elsőpénteken, május 4-én, a reggeli és esti mise előtt és alatt is lesz gyóntatás, este 19.00 órakor a Lorettoi litániát imádkozzuk.

Országos Mindszenty Zarándoklat lesz május 5-én, szombaton, Az ünnepi szentmise 10.30 órakor kezdődik az Esztergomi Bazilikában, melyet Erdő Péter bíboros, prímás, érsek mutat be.

Zeneakadémia Alma Mater kórusának koncertje, május 4-én, pénteken, 19.30-kor lesz.

Elsőáldozásra készülő, még meg nem keresztelt gyerekek keresztelése lesz, május 6-án, vasárnap a 09.00 órai diákmisén, ezért a 10.00 órai mise 10.15-kor kezdődik. Az elsőáldozás május 13-án, Urunk Mennybemenetel ünnepén, szintén a diákmisén lesz.

Ministránsavatásra kerül sor, jövő vasárnap, május 6-án a 12.00 órai szentmisén. Azokat a gyerekeket, akik a legutóbbi 2011-es avatás óta léptek a ministránsok közé, fogjuk felavatni. Egyúttal bemutatjuk azokat a már nagy ministránsokat, akik az előkészítő próbákon sikeresen átmentek és nyáron részt vehetnek a római ministráns találkozón.

„Mária Evangéliuma” című rockopera oratórikus előadása lesz templomunkba, május 13-án, vasárnap, 19.30 órakor. Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi oratóriumát az egykori művészek szólaltatják meg: Jézus – Sasvári Sándor, Mária: Sáfár Mónika, Evangélista: Tolcsvay László. Az előadást követően, Szent II. János Pál pápa elleni merénylet évfordulóján, Totus Tuus címmel fotó-dokumentum kiállítás is nyílik az altemplomban a Szűzanya és a Szent Pápa misztikus kapcsolatáról. Az előadás Terézváros Önkormányzata támogatásával valósul meg.

keyboard_arrow_up
X