Anyák napján sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat. Áldozatos életükre a jó Isten áldását kérjük, mindannyiunk égi Édesanyja, a Szűzanya közbenjárására.

Májusban, minden este közösen imádkozzuk a Lorettoi litániát a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt, 18.00 órakor.

Elsőáldozásra készülő, még meg nem keresztelt gyerekek keresztelése van a mai vasárnap a 09.00 órai diákmisén, ezért a 10.00 órai mise 10.15-kor kezdődik. Az elsőáldozás, jövő vasárnap, május 13-án, Urunk Mennybemenetel ünnepén, szintén a diákmisén lesz. Az elsőgyónás és a próba, előtte szombaton, május 12-én, 10.00 órakor kezdőik a templomban, melyre a gyerekekkel együtt várjuk szüleiket és testvéreiket is.

Ministránsavatásra kerül sor ma, a 12.00 órai szentmisén. Azokat a gyerekeket, akik a legutóbbi 2009-es avatás óta léptek a ministránsok közé, avatjuk fel. Egyúttal bemutatjuk azokat a már nagy ministránsokat, akik az előkészítő próbákon sikeresen átmentek és nyáron részt vehetnek a római ministráns találkozón.

Bérmálkozás templomunkban, Pünkösdhétfőn, május 21-én, a 10.00 órai szentmisén lesz. A bérmálás szentségét Snell György püspök szolgáltatja ki a fiataloknak. Előtte pénteken, május 18-án pénteken, 18.00 órakor lesz a bérmálkozók vizsgája, valamint a gyóntatás és a próba.

Pünkösdhétfői Karizmák Ünnepe, a máriaremeti kegytemplom parkjában, május 21-én lesz. A különböző programokról tájékozódhatunk a hirdetőtáblán és a www.kim.katolikus.net/wordpress/karizmak-unnepe-2018 oldalon. A főegyházmegyei majális 09.00 órakor kezdődik, Erdő Péter bíboros szentmisét mutat be, 14.00 órakor a szabadtéri oltárnál. A terézvárosiak zarándokmiséje, a szokott módon, 12.00 órakor lesz a kegytemplomban.

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, május 12-én, szombaton lesz, melyre szeretettel várják a fiatalokat. A részletes program a hirdetőtáblán és a www.nagymarosi-talalkozo.hu honlapon található.

„Mária Evangéliuma” című rockopera oratórikus előadása jövő vasárnap, május 13-án, az esti 18.00 órai litánia és a 18.30 órai szentmise után, 19.30 órakor kezdődik. Tolcsvay László – Müller Péter – Müller Péter Sziámi oratóriumának főbb szerepeit az egykori első előadás művészei éneklik: Jézus: Sasvári Sándor, Mária: Sáfár Mónika, János evangélista: Tolcsvay László. A belépés ingyenes, mert az előadást Terézváros Önkormányzata támogatta. Utána, kb. 20.30-kor nyitjuk meg a Szent II. János Pál pápa elleni merénylet évfordulóján, „Totus Tuus” címmel azt a fotó-dokumentum kiállítást az altemplomban, mely a Szűzanya és a Szent Pápa misztikus kapcsolatát mutatja be. A kiállítás képeit gyűjtötte és rendezte: Topor Márta fotós.

keyboard_arrow_up
X