Pünkösdvasárnap, a Szentlélek eljövetelének főünnepén, a de. 10.00 órai ünnepi nagymisén, templomunk énekkara a Capella Theresiana, Clément Janequin: Missa La Bataille című miséjét énekli kamarazenekari kísérettel.

Bérmálkozás, pünkösdhétfőn, május 21-én, a 10.00 órai szentmisén lesz. A bérmálás szentségét Snell György püspök szolgáltatja ki a fiataloknak. Pünkösdhétfőn, összesen három szentmise van templomunkban: reggel 08.00 órakor, a bérmálkozási szentmise 10.00 órakor és este 18.30 órakor.

Pünkösdhétfői Karizmák Ünnepe, a máriaremeti kegytemplom parkjában van. A különböző programokról tájékozódhatunk a hirdetőtáblán és a www.kim.katolikus.net/wordpress/karizmak-unnepe-2018 oldalon. A főegyházmegyei majális 09.00 órakor kezdődik, 14.00 órakor pedig Erdő Péter bíboros mutat be szentmisét a szabadtéri oltárnál. A terézvárosiak zarándokmiséje – a szokott módon – 12.00 órakor lesz a kegytemplomban, melyet az idén Dr.Török Csaba atya, teológiai tanár vezet. Minden terézvárosit szeretettel várunk.

Májusban, minden este közösen imádkozzuk a Lorettoi litániát a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt, 18.00 órakor.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulására, ezen a héten, május 24-én, csütörtökön kerül sor, melyre mind az ötven hely betelt, így már csak a tartalék listára tudunk felvenni jelentkezőket. Találkozás reggel 08.15-kor a templom előtt, indulás 08.30-kor. A program: Majki Kamalduli Remeteség megtekintése és Tata, valamint közös ünnepi ebéd. A részvételi díj: klubtagoknak 4.000.- Ft., nem klubtagoknak 5.000.- Ft. Hazaérkezés kb. 17.30 órára.

Hittanos Tanévzáró Hálaadó szentmise, jövő vasárnap, Szentháromság vasárnapján lesz a délelőtt 09.00 órai diákmisén. Szeretettel várjuk a hittanosokat, szüleikkel együtt. Május végével befejeződnek a plébániai hittanórák, de az iskolai hittanok – természetesen – a tanév végéig tartanak.

Június 1-től életbe lép a nyári miserend, egészen augusztus 31-ig, mely azt jelenti, hogy vasárnaponként, a három nyári hónapban nincsen délelőtt 09.00 órakor diákmise, hanem helyette, reggel 08.00 órakor lesz szentmise. A többi mise rendje, nyáron is változatlan marad.

Plébániánk idei zarándoklata Ciprusra, Európa első keresztény országába vezet. Az október 20-27-ig esedékes útra 50 fő jelentkezett és még 20-an vannak a várólistán, ezért még egy, második utat is indítunk, november 6-13-ig. Kérjük, hogy a várólistán lévők, akik még nem tették meg, ismételjék meg jelentkezésüket, hogy az új időpont megfelel-e, illetve lehet még jelentkezni erre az új időpontra. Esetleg, aki októberre iratkozott fel, de ez az új időpont, pl. az időjárás miatt jobban megfelel számára, szintén átjelentkezhet. Jelentkezni a plébánia hivatalban, ügyfélfogadási időben a 100.000.- Ft. előleg befizetésével lehet. Részletes program a hirdetőtáblán és a honlapunkon is megtalálható.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia lesz, május 28-án, hétfőn, 15.00 órától, „Ki a Kőszikla? Mi az oldás és kötés?” címmel, az alagsori hittanteremben. A különféle felekezetű keresztény, valamint zsidó előadásokról a részletes program szórólapokon és a hirdetőtáblán megtalálható. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Úrnapjára, június 3-ra, a két templomkertben felállítandó tábori oltárok díszítésére várjuk a plébániai csoportok jelentkezését és a szíves adományokat az oltárok díszítésére. Ugyanakkor hívjuk a most elsőáldozott hittanos gyerekeket, hogy ők szórják majd a virágszirmokat az Oltáriszentség előtt és szívesen fogadunk szirmokat is, melyeket a sekrestyében kérünk leadni.

keyboard_arrow_up
X