Veni Sancte – hittanos tanévnyitó szentmisét tartunk vasárnap. Egyszersmind vége a nyári miserendnek. Szeptember 2.-tól a vasárnap reggeli szentmisék ismét 09.00 órakor kezdődnek, mely a családosok, diákok miséje. Sok szeretettel várjuk a gyerekeket, a hittanosokat, a cserkészeket, valamint a családokat, a nyári szünet utáni első, tanévnyitó misére. Így vasárnaponként a szentmise előtt fél órával, azaz 08.30-kor nyitjuk a templomot. Az iskolákban: a Terézvárosi Két Tannyelvű, az Erzsébetvárosi Két Tannyelvű és a Vörösmarty Mihály Általános Iskolákban szeptember 3.-tól, plébániánkon a következő héttől indulnak el a hittanórák.

Texasból, a Szent Mihály templom kórusa lesz a vendégünk, vasárnap, szeptember 2-án, a 10.00 órai nagymisén, akik magyarországi zarándok-koncert körúton vannak hazánkban.

Szentségimádás, Vesperás holnaptól, szeptember 3-án, hétfőn, 19.00 – 20.00 óráig újra indul templomunkban, melyre mindenkit, akik szívesen imádkoznak csendben és közösségben az Oltáriszentség előtt, szeretettel várunk.

Alapvető hittan indul olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók. Várjuk az ő jelentkezésüket és kérjük a testvéreket, hogy akikről tudják, hogy érdeklődnek hitünk iránt, vagy szeretnének keresztények lenni, jelezzék számukra ezt a lehetőséget. Az első alkalom, szeptember 25-én, kedden, 19.00 órakor lesz a sekrestye fölötti hittanteremben.

Elsőpénteken, szeptember 6-án, gyóntatás lesz reggel 07.30 – 08.30 –ig, illetve este 18.30 – 19.30-ig. Az esti mise után, 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Szűz Mária Születése, Kisboldogasszony ünnepe lesz ezen a héten, szombaton, szeptember 8-án.

keyboard_arrow_up
X