A karácsonyi pásztorjátékhoz várjuk azoknak a gyerekeknek a jelentkezését, akik szívesen vállalnának szerepet. Az első megbeszélés és próba ma, vasárnap, a 09.00 órai diákmise után a hittanteremben lesz.

Árpád-házi Szent Erzsébet-napi, Erzsébet kenyeret szentelünk a misék végén, melyeket azután a templom kapujában kiosztunk a kedves testvéreknek. Kérjük, fogadják szeretettel ezt az Erzsébet-kenyeret és emlékeztessen mindannyiunkat az adakozó szeretetre. Szent Erzsébet ünnepe, holnap, november 19-én lesz.

Országos adománygyűjtés a Karitász javára. A Püspöki Konferencia rendelkezésére minden katolikus templomban, a mai vasárnapon a testvérek szíves adományait a karitász munkájának támogatására kérjük.

Tours-i Szent Márton napjához kapcsolódó, liba-kostoló estünk, ma, vasárnap, az esti ifjúsági mise után, 19.30 órakor lesz az alagsori hittanteremben. Melyre várjuk a fiatalokat és minden kedves testvérünket. A belépő férfiaknak vörösbor, hölgyeknek sütemény. Jöjjünk el minél többen erre a közösségi alkalomra.

Terézvárosi Őszi Vallásközi Konferenciánk, holnap, november 19-én, hétfőn, 15.00 órakor kezdődik az alagsori hittanteremben. Címe: „Istenről a zsidó, a keresztény és az iszlám gondolkodásban. Az előadók és az előadások címe a hirdetőtáblán, valamint a szórólapokon megtalálható. A konferencia fővédnöke: Beer Miklós váci püspök.

Nyílt estére várják a Központi Szemináriumban azokat a 16 és 35 év közötti fiatalembereket, akik érdeklődnek a papi hivatás iránt. November 23-án, pénteken, 18.00 órakor szentmise az Egyetemi templomban (1053 Budapest, Papnövelde u. 5-7.), majd pedig beszélgetés és találkozás a kispapokkal.

Szentségimádás a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, Krisztus Király ünnepének előestéjén, ország és világszerte, november 24-én, szombaton. A mi templomunkban 17.00 órától kezdődik ez a Szentségimádás, melyen Loyolai Szent Ignác: „Krisztus lelke szentelj meg engem…” kezdetű imáját imádkozva, és a Rotunda Együttes énekeivel kísérve hangaznak el az elmélkedések. Erre az alkalomra – a szokott módon – lehet regisztrálni a NEK honlapján: https://corpusdomini.iec2020.hu

Templomunk belső lábazatának javítása megkezdődött, mely némi zajjal és piszokkal jár. Kérjük a testvérek türelmét és megértését. A munkálatok előre láthatólag február 28-ig tartanak.

keyboard_arrow_up
X