Árpád-házi Szent Erzsébet-napi adománygyűjtés a Karitász támogatására múlt vasárnap volt. Templomunkban 257.400.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak és a melyet a héten továbbítottunk.

Krisztus Király főünnepén, az egyházi év utolsó vasárnapján, a 10.00 órai nagymisén a Budapesti Énekes Iskola első osztályosai énekelnek.

Plébánosunk, Zoltán atya, évfolyamtársaival, közös hálaadó szentmisére hívja a kedves testvéreket, november 26-án, hétfőn, 18.30 órára.

Szentföldi Zarándoklatot szervezünk a nagyböjtre, a Megváltó Krisztus nyomában. Az öt napos zarándoklat 2019. március 10-14-ig tart. Részletes program a szórólapokon és a honlapon is megtalálható. Jelentkezni hétfőtől a plébánia hivatalban lehet a részvételi díj forint összegének befizetésével, valamint kérjük, hogy a jelentkezéskor mindenki az útlevelét is hozza magával. Előre jelezzük, hogy jövőre, a plébániai nagy zarándoklatunkat Lourdes-ba, a Szűzanya kegyhelyére szervezzük, június 26 – július 3 –ig, mely még tervezés alatt áll.

A karácsonyi pásztorjátékban szereplő gyerekeknek a próbák, szombatonként, 14.00 órakor az alagsori hittanteremben vannak.

Az újonnan, hittanosainkból alakult kis kórus, advent 1. vasárnapján, december 2-án, a 09.00 órai diákmisén énekel majd először. Várunk minden gyermeket, szüleikkel együtt. A mise után pedig megáldjuk a templomkertben a szabadtéri Betlehemet. 

Adventi koszorú készítés lesz a gyerekeknek a plébánián, advent első szombatján, december 1-én. Mivel ez a szombat tanítási nap, ezért az iskola után 15.00 órai kezdettel.

Adventi gyertyagyújtás, advent szombatjain, az esti mise előtt, 18.00 órakor kezdődnek. Adventi lelkigyakorlatos esténk, december 15-én este lesz, a lelkipásztori munkatársaink közreműködésével.

Advent első két hetében adománygyűjtés lesz karitászunk karácsonyi ajándékai támogatásához a rászorulók megsegítésére. Az idén is lesz élelmiszer utalvány, melyre majd várjuk a testvérek javaslatait, hogy kiket ajándékozzunk meg az idén, azután lesz ajándékozás az időseink, nyugdíjasaink körében, a kórházakban, ahová beteglátogatóink járnak, illetve lesz ingyen ebédosztás is.

Adventben, december 3.-tól reggelente, 07.00 órától Roráté misék lesznek, ezért a 08.00 órai misék elmaradnak.

Káposztásmegyeri Karitász, advent 1. vasárnapján, a misék után karácsonyi textíliákat árusít, melynek bevételét Böjte Csaba atya, dévai gyermekeinek továbbítják.

Tájékoztatjuk a testvéreket, hogy a templom, belső lábazatának felújítási munkálatai mellett, hétfőtől, november 26-tól megkezdődik az urnatemető bővítésének építkezése is. Ezért hétköznapokon az elkövetkezendő hetekben, csak első lejáratok lesznek használhatók.

Ferenc pápa, Mohos Gábor atyát, a Pápai Magyar Intézet eddigi rektorát, esztergom-budapesti segédpüspökké nevezte ki. Püspökké szentelése, december 8-án, szombaton lesz Esztergomban a Bazilikában, 10.30 órakor, melyre minden kedves testvérünket szeretettel vár.

A Divitiae vegyeskar Dobszay Péter vezetésével jótékonysági hangversenyt ad december 8.-án 19:30 órakor templomunkban, a mogyoródi Szent Mihály Főangyal plébániatemplom tetőcseréjének támogatására. Ebből az alkalomból a mogyoródi hívek hálájuk és köszönetük jeleként, tekintettel a Szeplőtelen Fogantatás ünnepére, magukkal hozzák templomuk ékességét a Mogyoródi Madonna, a Békesség Asszonya szobrát. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk az esti misére és a koncertre és kérik szíves támogatásunkat.

 

keyboard_arrow_up
X