Roráté szentmisék vannak advent hétköznapjain, hétfőtől – szombatig, reggel 07.00 órai kezdettel. A roráté misék alatt, hétfőn és kedden, valamint pénteken és szombaton gyóntatás is van. Az utolsó Roráté december 22-én, szombaton lesz, melyre várjuk minden kedves testvérünket és amely után közös reggelire hívunk mindenkit az alagsori hittanterembe. Előre is köszönjük, akik a segítenek a mise előtt a reggelit előkészíteni.

A 4. adventi gyertyagyújtás szintén december 22-én, szombaton, az esti mise előtt, 18.00 órakor kezdődik.

Advent első két hetében adományt gyűjtöttünk, karitászunk karácsonyi ajándékainak támogatásához a rászorulók megsegítésére. Összesen: 327.650.- Ft. jött össze, melyet minden adakozónak hálásan köszönünk. A múlt héten élelmiszervásárlási utalványokat küldtünk a testvérek által ajánlott rászorulóknak, összesen 57 családnak és egyedülállónak. Tegnap meleg ebédet osztottunk a plébánia udvaron. Köszönjük azoknak, akik a zord idő ellenér eljöttek és segítettek, illetve a támogató cégnek felajánlását és segítségét. A héten, szerdán, több mint 200 csomagot viszünk a karácsonyt kórházakban töltő betegeknek.

A nyugdíjasok karácsonyi ünnepsége és szeretet vendégsége csütörtökön, december 20-án, 16.00 órakor kezdődik a Nyugdíjas Klub és a Karitász szervezésében az alagsori hittanteremben, ahol az iskolai hittanosaink karácsonyi műsort adnak elő. Várunk minden idős és nyugdíjas testvérünket.

Makám Együttes karácsonyi koncertje szombaton, december 22-én, 19.30 órakor kezdődik templomunkban, melyre jegyek az ismert irodákban és a helyszínen kaphatók.

Szentmise szándék kérhető 2019-re, a sekrestyében és a plébánia hivatalban.

Miseszövetségbe is lehet belépni 2019-re, szintén a sekrestyében és a plébánia hivatalban.

Urnatemetőnkben, december 10-21-ig, 20% kedvezménnyel urnafülkék válthatók. Érdeklődni a plébánia hivatalban lehet.

Ciprusi zarándoklatunkról, fotóalbum készült összesen 150 fényképpel, mely ezen a hétvégén még megtekinthető és megrendelhető a sekrestyében.

Előre hirdetjük a karácsonyi programjainkat:

  • December 24-én, hétfőn, nincsen szentmise a templomban. A pásztorjáték 15.00 órakor kezdődik a hittanos gyerekek szereplésével és hitoktatóink rendezésében. A templom reggel 08.00 – 12.00-ig és 14.30 – 16.00 óráig lesz nyitva. Az éjféli mise előtt, 23.30-kor nyitjuk újra a templomot, amikor is gyóntatás és karácsonyi orgonamuzsika lesz. Éjfélkor a kis Jézus szobrának jászolba helyezése és Éjféli mise.
  • December 25-én, kedden, Karácsony Ünnepén, vasárnapi miserend van, azaz reggel 09.00-kor a pásztorok miséje, délelőtt 10.00 órakor az ünnepi nagymise, melyen a Budapesti Énekes Iskola, J.Haydn: Márizelli miséjét énekli, déli 12.00-kor és este 18.30-kor.
  • December 26-án, szerdán, Karácsony másodnapján, Szent István első vértanú ünnepén három szentmise lesz, reggel 08.00, délelőtt 10.00 és este 18.30 órakor.
  • A templom és az urnatemető, december 25-január 1-ig, ünnepi rend szerint tart nyitva.
keyboard_arrow_up
X