Vízkereszt főünnepén, a délelőtt 10.00 órai ünnepi nagymisén, vízszentelés, 5 felnőtt keresztelése és még 4 felnőtt elsőáldozása lesz. A szentmisén a Capella Theresiana, vízkereszti motettákat énekel. Az újonnan szentelt vízből mindenki vihet otthonába, de kérhető is az irodában, vagy a sekrestyében, illetve személyes valamelyik atyánál, a lakásszentelés szertartása.

Alapvető hittan újra indul olyan felnőtteknek, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem jártak hittanra, nem lettek elsőáldozók. Ahogyan most vízkeresztkor az előző katekumen csoport tagjai, úgy az újonnan jelentkezők, majd húsvétkor részesülhetnének a beavató szentségekben. Az első óra, január 22-én, kedden, 19.00 órakor lesz. Jelentkezni lehet az irodában, illetve majd ezen az első alkalmon.

Hittanosaink és a templomunkba járó gyerekek első idei szombati kirándulása, január 12-én, korcsolyázni megyünk a Városligeti Műjégpályára. Szükséges felszerelés: diákigazolvány, korcsolya (a helyszínen kölcsönzés is lehetséges 2.000.- Ft+2.000.- Ft letéti díj), sapka, sál, kesztyű, bérlet vagy 2 db vonaljegy, illetve hidegélelem. A belépő ára: gyerekeknek 1.500.- Ft + diákigazolvány; felnőtteknek 2.000.- Ft. Találkozó 09.30-kor a Plébánia közösségi termében, ahonnan közösen indulunk a pályára. Visszaérkezés ugyanide várhatóan 14.00 órára. Jelentkezni lehet a hitoktatóknál: Gerencsér Lilla: 1gerencserlilla@gmail.com; +3630200-4011 és Szűcs Bálint: szucsbalintgeza@gmail.com; +3630832-2832-

Urunk megkeresztelkedésének ünnepét, jövő vasárnap, január 13-án ünnepeljük és utána kezdődik az egyházi évben az un. évközi idő, mely egészen nagyböjtig tart.

Érdre, a Ciszterci Nővérek Apátságába az idei nagyböjtben is lesz lelkigyakorlatunk, március 27-30-ig, szerda estétől, szombat délig. A részvételi díj: 27.000.- Ft. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet, január 7-én, hétfőtől, ügyfélfogadási időben, a részvételi díj befizetésével.

Plébániánk nagy zarándoklata Lourdes-ba lesz, június 26 – július 3 – ig. A nyolc napos részletes programot elkészítettük és szórólapokon a templom előterében megtalálhatjátok, illetve olvasható plébániánk honlapján is. A részvételi díj, mely magában foglalja a repülőjegyet, helyben autóbuszt, szállodát, félpanziós ellátást, a kirándulásokat, belépőket, idegenvezetőt, teljes körű biztosítást: 102.200.- Ft és 917.- €. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet a részvételi díj forint összegének és 350.- €-nak a befizetésével január 7-én, hétfőtől, ügyfélfogadási időben.

2019-re, még lehet a Miseszövetségbe belépni. Ez azt jelenti, hogy a tagok szándékára havonta négy szentmisét ajánlunk fel tagjainkért, élő és elhunyt családtagjaikért és papi hivatásokért. A tagság egy évre 5.000.- Ft. Beiratkozni az irodában és a sekrestyében lehet. Ugyanakkor egyéni szándékra is kérhető szentmise, de aki szeretne egy adott időponthoz, pl. születés vagy névnap, házassági évforduló, halálévforduló miatt miseszándékot kérni, mielőbb jelentkezzen a plébánián vagy a sekrestyében.

Plébániánk hírlevele, új formátumban, de a megszokott tartalommal jelentkezik az újévben, a XII. évfolyammal. Szeretettel ajánljuk kedves testvéreink figyelmébe és itt szeretnénk megköszönni a szerkesztőnknek hétről-hétre történő lelkiismeretes munkáját.

keyboard_arrow_up
X