Templomi újonnan alakult gyermekkórusunk legközelebb március 31-én, Laetare vasárnapján énekel, a 09.00 órai diákmisén. Szívesen fogadják a csatlakozni vágyó gyerekeket a kórusba.

Vasárnap esti Szentírás magyarázat lesz második alkalommal február 24-én az esti mise előtt, 18.00 órától a sekrestye feletti hittanteremben.

Jelmezes gyermekfarsang lesz március 2-án, szombaton, 15 órától az alagsori hittanteremben. Jelmezbemutatóval, zenés játékokkal, kvíz vetélkedővel készülünk, és várjuk a kedves gyerekeket egy örömteli farsangi mulatságra. Süteményt és üdítőt szívesen fogadunk a résztvevőktől.

Ökumenikus világimanap lesz március 1-én 17 órakor a Deáktéri evangélikus templomban. A programot szlovén asszonyok állították össze, a „Jöjjetek, mert már minden készen van!” szentírási címmel. Témája lesz a társadalom perifériáján lévők és a gondos vendéglátás-vendégvárás is. Az imanapra a gyülekezeti terembe várják az imádkozó testvéreket.

Országos adománygyűjtés lesz a Püspöki Konferencia rendelkezésére, most vasárnap, február 24-én, a Katolikus Iskolák fenntartásának támogatására.

Az Emmanuel Közösség egyik tagja, jövő vasárnap, az esti ifjúsági mise után szeretné meghívni a terézvárosi testvéreket a nyáron megrendezésre kerülő találkozóra Paray le Monial-ba, Jézus Szíve városába.

Csíksomlyói Zarándoklat Ferenc pápával. Plébániánk idei tavaszi zarándoklata a nagy történelmi eseményre, a Szentatya csíksomlyói szentmiséjére lesz, május 31 – június 3 –ig. Utazás repülőgéppel, illetve helyben autóbusszal. A csíksomlyói Hármashalom oltárnál részt veszünk a pápai szentmisén, valamint ellátogatunk Marosvásárhelyre, Szovátára, Parajdra, Korondra, Farkaslakára és Székelyudvarhelyre is. A részletes program a hirdetőtáblán, szórólapokon és a honlapon is megtalálható. Jelentkezni lehet a repülőjegy árának befizetésével, a plébánia hivatalban. A nyári Lourdes-i zarándoklatunk annyian jelentkeztek, hogy indulna második csoport is. Ehhez viszont még 5 főre lenne szükség. Aki érdeklődik, kérjük szintén jelentkezzen a plébánia hivatalban.

Köszönjük az adományokat, melyeket a templombelső, illetve a sekrestye felújítására kaptunk és szívesen fogadunk továbbra is. A munkálatok, várhatóan február végére befejeződnek. Ugyanakkor köszönjük a megértő segítséget és türelmet a hangosítással kapcsolatos nehézségek miatt is.

keyboard_arrow_up
X