Plébániánk nagyböjti zarándoklata, március 10-14-ig a Szentföldre, Krisztus Urunk földi életének, kínszenvedésének, halálának és feltámadásának helyszíneire vezet. A zarándokok imádkoznak a plébánia híveiért, kérjük, hogy az itthon lévők is imádkozzanak a zarándoklaton résztvevőkért.

Szentatyánk, Ferenc pápa megválasztásának 6. évfordulóján, március 13-án, a szentmisék alkalmával külön is imádkozunk a pápáért.

Keresztutat járva imádkozunk nagyböjt péntekjein, 17.45 órakor a templomban. Ezen a héten, március 15-én, Nemzeti Ünnepünkön, a Hazáért imádkozunk a keresztúton és az azt követő esti szentmisén.

Csíksomlyói Zarándoklatunkra Ferenc pápával, melyre plébániánk is szervez utat, – a légitársaság által önkényesen megváltoztatott menetrendje miatt új időpontban -, május 29 – június 2 –ig kerül sor. Az egy nappal hosszabb útra a részvételi díj – mivel nem mi változtattuk meg az időpontot – változatlan marad. Kérjük, hogy a már jelentkezett testvérek erősítsék meg, hogy az új időpontban is el tudnak-e jönni, illetve így még újabb zarándokok jelentkezésére is van lehetőség a Szentatya csíksomlyói szentmiséjére és Erdély néhány nevezetességének felkeresésére. Jelentkezni a plébánia hivatalban a repülőjegy árának befizetésével lehet.

A Bartók Béla Zenekonzervatórium fúvós zenekarának nagyböjti koncertje, jövő vasárnap, március 17-én, az esti mise után, 19.30-kor lesz a templomban.

Hamvazkodás a szentmise végén. Mindazokat, akik hamvazószerdán nem tudtak eljönni és nem részesültek a hamvazkodás bűnbánati szentelményében, a mise záróáldása után, kérjük, jöjjenek az oltár elé és meghamvazzuk.

keyboard_arrow_up
X