Nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés, március 31 –ig tart. Kérjük, hogy a mai vasárnappal bezárólag, hozzanak olyan tartós élelmiszereket és helyezzék el a bejárattól balra található raktárban, melyekből karitászunk csomagokat készít és a templomunkba járók nevében kioszthat. Ugyanakkor várjuk a testvérek javaslatait (név, lakcím megjelölésével), hogy környezetükben kiket javasolnak ilyen élelmiszer adományra. Javaslataikat a raktár előtt található ládába kérjük elhelyezni.

Keresztutat járunk nagyböjt péntekjein 17.45 órai kezdettel. Ezen a héten, április 5-én, plébániánk hittanos gyermekei, hitoktatóink, Gerencsér Lilla és Szűcs Bálint vezetésével imádkozzák. Ez egyúttal elsőpéntek is, így a reggeli mise előtt és alatt, valamint a keresztút és az esti mise alatt is lesz gyóntatás.

Elsőáldozási előkészítő, olyan gyerekek számára, akik második éve járnak hittanra és szeretnének elsőgyónók, elsőáldozók lenni, a felkészítő gyakorlati oktatás húsvét után kezdődik majd, szerdánként (ápr.24.; máj.8.,15.,22.) 16.15 órai kezdettel a templomban. Az elsőáldozás május 26-án, vasárnap, a 09.00 órai diákmisén lesz. Jelentkezni a szülői értekezlet alkalmával lehet, melyre várjuk azokat a szülőket, akik szeretnék, hogy gyermekük elsőáldozó legyen, április 3-án, ezen a héten, szerdán 17.00 órára az alagsori hittanteremben.

Egyházmegyei Ministráns vezető képző lesz plébániánkon, április 6-án, szombaton, 10 órától az alagsori hittanteremben. A végén, az esti 18.30 órai szentmisén a képzésen részt vett ministránsok asszisztálnak majd.

Országos Adománygyűjtés a Szentföldön élő keresztények megsegítésére, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, jövő vasárnap, április 7-én lesz minden katolikus templomban. Mi is majd erre a szándékra kérjük a testvérek szíves adományait.

Zeneakadémisták nagyböjti koncertje, a mai vasárnap, március 31-én, 19.30 órakor kezdődik a templomban.

keyboard_arrow_up
X