Isteni Irgalmasság Vasárnapján teljes búcsú nyerhető a szokott feltételekkel: Szentáldozás, ha szükséges szentgyónás, imádság a pápa a szándékára (Miatyánk, Hiszekegy).

Az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérét imádkozzuk, ezen a vasárnapon, az esti mise előtt, 18.00 órakor a templomban.

Robert Ray: Gospel-miséje hangzik el templomunkban, a Lumen Christi gospel kórus közreműködésével, a mai vasárnap este a 18.30 órai szentmisén, majd a mise után rövid koncertet is adnak. A kórus meghívást kapott az idén nyárra New Yorkba, egy rangos gospel fesztiválra és éppen ezzel a misével fognak fellépni. A koncert után, szeretnénk kérni a kedves testvérek anyagi támogatását, hogy a fiatalok kijuthassanak erre a fesztiválra. Előre is köszönjük.

Szent Adalbert, főegyházmegyénk védőszentjének főünnepe, április 30-án, kedden lesz.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub szervezésében, a Szépművészeti Múzeum Román csarnokát nézzük meg, április 30-án, kedden. Találkozás délelőtt 10.00 órakor a múzeum előtt a Hősök terén.

Szent József, a munkás ünnepe, május 1-én, szerdán lesz. Az esti mise után, ünnepélyes Lorettói Litánia lesz, 19.00 órakor. Május hónapban, minden este közösen imádkozzuk a Lorettói litániát, hétköznapokon a mise után 19.00 órakor, vasárnap, a mise előtt, 18.00 órakor.

„Ferenc pápa – egy hiteles ember” címmel, a három Oscar-díjra jelölt rendező, Wim Wenders, svájci-amerikai dokumentumfilmjét nagycsütörtökön mutatták be Budapesten. Szeretnénk közösen megnézni az Uránia Moziban, egy külön a plébániánk számára tartandó vetítésen, ezen a héten csütörtökön, május 2-án, 19.30 órai kezdettel. Jegyek kedvezményesen, a sekrestyében 1.100.- Ft-os áron válthatók. Mindenki a vetítés előtt, a moziban veheti át majd a jegyet. Így csütörtökön este a Biblia óra elmarad.

Elsőpénteken, május 3-án, a reggeli és az esti mise előtt és alatt gyóntatás lesz. Az esti mise után – május hónapban – a Lorettói litániát imádkozzuk.

Országos Mindszenty Zarándoklat lesz Esztergomba, szombaton, május 4-én. Az ünnepi zarándok mise, 10.30 órakor kezdődik a Bazilikában, melyet Erdő Péter bíboros mutat be. Szentbeszédet mond: Böcskei László nagyváradi megyéspüspök.

Ifjú Házas Közösségünk családos lelkigyakorlata lesz, május 4-5-ig Érden, a Ciszterci Nővérek Apátságában. Találkozás szombaton, 09.00 és 10.00 óra között az Apátságban.

Jövő vasárnap, Anyák-napja. Szeretettel köszöntjük majd az édesanyákat!

Vass Lajos Kamarakórus „Zsoltárok” című koncertje, jövő vasárnap, május 5-én, 16.30-kor lesz templomunkban.

Élő Rózsafüzér Zarándoklat lesz Budapest körül, május 11-én, szombaton. Aki szeretne közösségileg részt venni a gyalogzarándoklaton, kérjük, jelentkezzen a sekrestyében.

Húsvétra elkészült és átadásra került a templom urnatemetőjének újabb szakasza, a templom bejáratához legközelebb eső teremben. Húsvét keddjétől, április 22-től, érdeklődni lehet a plébánia hivatalban. Az új részen, az eddigi árakon válthatók urnafülkék.

Nagyböjti Szentföldi Zarándoklatunkról, egy közel 200 fotóból álló album készült, mely megtekinthető és megrendelhető a sekrestyében. Az A/5-ös mérető 5.000.- a nagy alakú 8.000.- Ft-os áron. Várjuk azokat a testvéreket, akik részt vehettek a zarándoklaton, de mások számára is nagyon szép ajándék lehet húsvétra.

keyboard_arrow_up
X