Elsőáldozás, május 26-án, jövő vasárnap, a 09.00 órai diákmisén lesz templomunkban. Kérjük a kedves testvéreket, hogy imádkozzanak a gyerekekért és szüleikért. Az első gyónás a gyerekek és szüleik számára, előtte szombaton, május 25-én, 10.00 órakor kezdődik a templomban, ehhez kapcsolódóan tartjuk a próbát is. Fontos, hogy a kedves szülők együtt tudjanak szentáldozáshoz járulni gyermekeikkel ezen az ünnepi szentmisén, ezért is hívjuk külön szeretettel a szülőket is a gyónásra. Vasárnap, az elsőáldozás után tízóraira hívjuk az elsőáldozókat az hittanterembe.

Jövő vasárnap, az elsőáldozás miatt a 10.00 órai mise, kivételesen, 10.15-kor kezdődik.

2020-ban kerül megrendezésre az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, melynek keretében, a nyitó szentmisén, szeptember 13-ám, 16.00 órakor a Puskás Stadionban országos elsőáldozás lesz, melyre lehet regisztrálni a NEK honlapján, https://www.iec2020.hu, illetve lehet jelentkezni a plébánián azoknak a gyermekeknek, akik jövőre szeretnének elsőáldozók lenni.

Május, a Szűzanya tiszteletére szentelt hónap. Minden nap közösen imádkozzuk a Lorettói litániát a templomban, hétköznapokon este 19.00 órakor, vasárnap este 18.00 órakor.

Papi hivatások vasárnapján, a papnevelés támogatására, 147.500.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk, és amelyet továbbítottunk. Továbbra is imádkozunk havonta, a miseszövetségünk papi hivatásokért felajánlott szentmiséin.

Terézvárosi Vallásközi Konferencia „Élet az élet után” címmel, a halálunk utáni életről május 20-án, hétfőn, 15.00 – 18.30 óráig az alagsori hittanteremben lesz. A zsidó, keresztény, muszlim és krisna-hívő előadók és témák a plakátokon és szórólapokon olvashatók. Konferenciánk védnöke: Varga Lajos váci segédpüspök.

Plébániai nagy zarándoklatunk az idén Lourdes-ba lesz. A zarándokok találkozója, az utazás részleteinek megbeszélése, május 20-án, hétfőn, az esti mise és litánia után 19.15-kor a közösségi teremben kezdődik.

Vesperás – koncert lesz, Fassang László orgonaművész és Mizsei Zoltán egyházzene tanszakos tanár közreműködésével, május 23-án, csütörtökön, 20.00 órakor templomunkban.

Schallinger-Foidl Artúr orgonista doktori felvételi koncertjének főpróbája lesz templomunkban, május 26-án, vasárnap, 19.30 órakor. A műsorban elhangzanak Fischer, Mendelssohn, Rossini és Kodály művei. Szólót éneke: Völner Eszter. Szeretettel várja a kedves testvéreket.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub évadzáró kirándulása Kalocsára és Hajósra, május 30-án, csütörtökön lesz. Indulás reggel 07.00 órakor a templom elől. Kalocsán megnézzük az Astriceum Érseki Múzeumot és a felújított Székesegyházat, majd közös ünnepi ebéd. Délután Hajóson ellátogatunk az Érseki Barokk kastélyba. A nap végén szentmise a Szent Imre templomban. Hazaérkezés kb. 19.30-ra. A részvételi díj, mely magába foglalja az autóbuszt, a belépőket és az ebédet, klubtagoknak 5.000.- , nem klubtagoknak 6.500.- Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet a részvételi díj befizetésével.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia adománygyűjtést hirdet a Sri Lankai katolikus templomok ellen húsvétvasárnap elkövetett merényletek áldozatai és hozzátartozói, valamint a templomok újjáépítésének támogatására. Az adományokat június 9-ig, pünkösdvasárnapig lehet befizetni a püspöki kar bankszámlájára: 11100104-18181490-14000003. Kérjük a kedves testvérek támogatását.

keyboard_arrow_up
X