Szentatyánk Ferenc pápa történelmi látogatására került sor Csíksomlyón, melyen plébániánk zarándokcsoportja is részt vett Róbert atya vezetésével.

Elsőpénteken, június 7-én. A reggeli és esti misék előtt és alatt gyóntatás lesz, az esti mise után 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának, az Egyház születésének az ünnepe, jövő vasárnap, június 9-én lesz. Délelőtt 10.00 órakor kezdődik a pünkösdi ünnepi nagymise, melyen a mostani hétvégén Rómában fellépő énekkarunk, a Capella Theresiana, Charpentier: Messe pour le Samedi de Paques miséjét énekli.

Pünkösdhétfőn, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján, június 10-én, három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00, délelőtt 10.00, este 18.30 órakor.

Karizmák ünnepe, Főegyházmegyénk juniálisa, pünkösdhétfőn, június 10-én kerül sorra a máriaremetei kegytemplom parkjában. A különböző programok reggel 09.00 órától kezdődnek és 14.30-kor Erdő Péter bíboros ünnepi szentmiséjével zárul a szabadtéri oltárnál. A terézvárosiak zarándokmiséje, déli 12.00 órakor a kegytemplomban lesz.

Te Deum – Hittanos tanévvégi hálaadó szentmise, szintén jövő vasárnap, pünkösdkor lesz, a 09.00 órai diákmisén. Várjuk a hittanosainkat, szüleiket, tanáraikat. Ezzel a szentmisével ér véget a hittanosok számára a 2018/19-es tanév, valamint életbe lép a nyári miserend. Így a következő vasárnaptól, június 16-tól egészen augusztus végéig, vasárnaponként nem 09.00 órakor, hanem helyette reggel 08.00 órakor lesz szentmise.  A többi szentmise időpontja változatlan marad a nyári hónapokban.

„Alakítsd a szívedet” címmel, a német Renovabis kiadásában, Török Csaba atya magyar fordításában megjelent egy imafüzet, mely pünkösdi kilencedet tartalmaz, melyet a templomban elhelyeztünk és amelyet mindenki haza vihet, hogy imádkozva várakozzunk, készüljünk a Szentlélek eljövetelének ünnepére.

keyboard_arrow_up
X