Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának, az Egyház születésének az ünnepén, délelőtt 10.00 órakor kezdődik a pünkösdi ünnepi nagymise, melyen a Capella Theresiana, Charpentier: Messe pour le Samedi de Paques miséjét énekli.

Pünkösdhétfőn, a Boldogságos Szűz Mária, az Egyház Anyja emléknapján, holnap, három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00, délelőtt 10.00, este 18.30 órakor.

Karizmák ünnepe, Főegyházmegyénk juniálisa, pünkösdhétfőn, a máriaremetei kegytemplom parkjában lesz. A különböző programok reggel 09.00 órától kezdődnek és 14.30-kor Erdő Péter bíboros ünnepi szentmiséjével zárul a szabadtéri oltárnál. A terézvárosiak zarándokmiséje, déli 12.00 órakor a kegytemplomban lesz.

Te Deum – Hittanos tanévvégi hálaadó szentmise, 09.00 órai diákmisén van. Várjuk a hittanosainkat, szüleiket, tanáraikat. A mise után kvízjáték, valamint szerény agapé és találkozási lehetőség lesz a templomkertben a hitoktatókkal. Ezzel a szentmisével ér véget a hittanos tanév, valamint életbe lép a nyári miserend. Így jövő vasárnaptól, június 16-tól egészen augusztus végéig, vasárnaponként nem 09.00 órakor, hanem helyette reggel 08.00 órakor lesz szentmise.  A többi szentmise időpontja változatlan marad a nyári hónapokban.

Pap-és diakónusszentelés lesz az Esztergomi Bazilikában, június 15-én, szombaton, 10.30 órakor. Egy papot és három diakónust szentel fel Erdő Péter bíboros. Közülük, Fehér Zoltán lesz pappá szentelve, aki két nyarat is töltött itt a terézvárosi plébánián és szeretettel várja a kedves testvéreket. Ugyanakkor ünnepeljük a papi jubileumokat is, akik közül Hajnal György kanonok, aki szerdánként az esti misét mondja templomunkban, gyémántmisés lesz.

Hajnal György kanonok atya gyémántmiséje, június 16-án, 10.00 órakor a Zoborhegy téri Regnum Mariánum templomban lesz, de itt a Teréz-templomban is mond gyémántmisét, július 7-én, vasárnap, 10.00 órakor.  

Világméretű Szentségimádás Úrnapja szombatján, június 22-én. Templomunkban a szentségimádási óra az esti mise előtt, 17.30-kor kezdődik, Róbert atya és az Imperfectum Együttes vezetésével. Szeretettel várjuk a fiatalokat és minden testvérünket. Regisztrálni a NEK honlapján, a https://corpusdomini.iec2020.hu/ címen lehet.

Úrnapján, Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén, június 23-án, 10.00 órakor kezdődik az Ünnepi Nagymise, mely után, kb. 11.15-kor indul az Úrnapi Körmenet, ezért ezen a vasárnapon a 12.00 órai szentmise elmarad. A két templomi és a két templomkerti oltárok díszítéséhez adományokat, illetve virágszirmokat szívesen fogadunk. Szeretettel hívjuk az idén elsőáldozottakat valamint minden gyermeket, hogy ők hintsék majd a szirmokat a körmenetben. Úrnapja estéjén, 18.00 órakor a Capella Theresiana énekli az Úrnapi Vesperást és közreműködnek a 18.30 órai szentmisén. Ezzel zárul a kórus ide évadja.

keyboard_arrow_up
X