Szent Anna és Szent Joachim, a Boldogságos Szűz Mária szülei, Urunk Jézus Krisztus nagyszüleinek ünnepe lesz július 26-án, pénteken. Ebből az alkalomból szeretettel hívjuk a templomba a nagyszülőket, a reggel 08.00 órai vagy az esti 18.30 órai szentmisék valamelyikére, melyek után külön áldásban szeretnénk részesíteni a nagypapákat és nagymamákat. Az esti szentmisében pedig külön is imádkozunk minden nagyszülőért. 

Ifjúsági Hittanos tábor lesz ezen a héten, július 24-28-ig. A Terifik, Robi atya vezetésével Szekszárdra mennek.

Emmanuel Eburuaja atya, akit augusztus 1-vel a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébániára neveztek ki kisegítő lelkésznek, jövő vasárnap, július 28-án, a délelőtt 10.00 órai nagymisén köszön majd el a terézvárosi testvérektől.

Lindmayer Miklós atya, a Székesfehérvári Egyházmegye újonnan szentelt papja, aki innen Terézvárosból származik, és akit itt a Teréz-templomban kereszteltek, július 28-án, jövő vasárnap este 18.30 órakor újmisét mond, utána pedig újmisés áldásban részesülhetünk.

Ökumenikus imaóra lesz a 10 évvel ezelőtt történt kislétai cigány gyilkosságok és a 75 évvel ezelőtti cigány holokauszt áldozataiért a Szent Egyed Közösséggel templomunkban, augusztus 1-én, csütörtökön, 19.00 órakor, melyet Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök vezet.

Szent István király főünnepe – éppen egy hónap múlva – augusztus 20-án lesz. Erdő Péter bíboros szeretettel hívja a kedves testvéreket a Szent István Bazilika előtti térre a délután 17.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisére és az utána sorra kerülő Szent Jobb körmenetre. Az idén plébániánk hívei, a karitász csoportokkal közösen tud részt venni ezen az ünnepi alkalmon. Találkozás: 15.30 és 16.00 óra között a Zrínyi u. – Sas u. sarkán, majd pedig 16.00 órától lehet elfoglalni a helyeket a szektorban, ahol ülőhelyet is tudnak biztosítani. Kérjük, hogy aki ezekkel a feltételekkel szívesen részt venne ezen a kiemelkedő egyházi és nemzeti ünnepünkön, jelentkezzen a sekrestyében.

keyboard_arrow_up
X