Szabó Géza kanonok atyáért, aki nyugdíjasként hat évig szolgált templomunkban, halálának negyedik évfordulóján, vasárnap, augusztus 11-én, 12.00 órakor mutatunk be szentmisét.

Nagyboldogasszonyt, Szűz Mária Mennybevételének főünnepét, augusztus 15.-ét mindannyian szentmisén imádkozva ünnepeljük (parancsolt ünnep). Ezért templomunkban, három szentmise lesz, reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00-kor és az ünnepi nagymise pedig este 18.30-kor kezdődik.

Bach és a Latin zene címmel egy rendkívül különleges koncert lesz templomunkban Nagyboldogasszony ünnepének estéjén, a nagymise után 19.30-kor a Volver La Vida előadásában. Csáki András gitárművész, Miskolczi Anita csellóművész, Manuel B. Camino mexikói énekművész és Bojta Zsuzsanna énekművész által alapított együttes zenéje felöleli a latin népek zenéjét Spanyolországtól Dél-Amerikáig, a mexikói daloktól egészen a forró tangókig. Jegyek válthatók online a https://www.ticketportal.hu/event/Volver-La-Vida-Bachianas-Latinas oldalon, illetve a koncert napján itt a helyszínen is, 2.500.- Ft-os áron.

Szent István király főünnepére, augusztus 20.-ára, Erdő Péter bíboros szeretettel hívja a kedves testvéreket a Szent István Bazilika előtti térre a délután 17.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisére és az utána sorra kerülő Szent Jobb körmenetre. Az idén plébániánk hívei, a karitász csoportokkal közösen tud részt venni ezen az ünnepi alkalmon. Találkozás: 15.30 és 16.00 óra között a Zrínyi u. – Sas u. sarkán, majd pedig 16.00 órától lehet elfoglalni a helyeket a szektorban, ahol ülőhelyet is tudnak biztosítani. Kérjük, hogy aki ezekkel a feltételekkel szívesen részt venne ezen a kiemelkedő egyházi és nemzeti ünnepünkön, jelentkezzen a sekrestyében.

Kedvezményesen válthatók urnasírhelyek augusztus hónapban. A 20-30% -os engedményekről és a részletekről érdeklődni lehet a plébánia hivatalban, ügyfélfogadási időben.

keyboard_arrow_up
X