Szent István király főünnepére, augusztus 20.-ára, Erdő Péter bíboros szeretettel hívja a kedves testvéreket a Szent István Bazilika előtti térre a délután 17.00 órakor kezdődő ünnepi szentmisére és az utána sorra kerülő Szent Jobb körmenetre. Az idén plébániánk hívei, – akik leadták jelentkezésüket – karitász csoportokkal közösen tudnak részt venni ezen az ünnepi alkalmon. Találkozás: 15.30 és 16.00 óra között a Zrínyi u. – Sas u. sarkán. Imádkozzunk együtt nemzetünkért!

Augusztus 20-án két szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00 órakor és délelőtt 10 órakor. Az esti, 18.30-es szentmise elmarad. A templom nyitvatartása az ünnepi rend szerint alakul, azaz 07.30 órától délig, valamint 16.30 órától este 19.00 óráig.

1Úton Nemzetközi Zarándoknapba, mely, augusztus 24-én, szombaton lesz, plébániánk is bekapcsolódik. Délután 16.30 órára várjuk a zarándokokat és szeretnénk frissítővel, süteménnyel vendégül látni, majd innen mennek tovább a Szent István Bazilikába, ahol 18.00 órakor lesz a záró szentmise. A zarándoklatot idén az édesapákért ajánlják fel. Kérjük a kedves testvéreket, hogy segítsenek a vendégek fogadásában, illetve szívesen fogadunk süteményeket is, a vendéglátáshoz. Mindenkinek előre is köszönjük.

Kedvezményesen válthatók urnasírhelyek augusztus hónapban. A 20-30% -os engedményekről és a részletekről érdeklődni lehet a plébánia hivatalban, ügyfélfogadási időben.

„Te Szent István királyt adtad vezetőnknek az igazság útján, hogy meglássuk az éji homályban a krisztusi hajnal fényét, és egyenes ösvényen járva, örök hazát és otthont leljünk. Ő megtanított, hogy levessük magunkról a régi embert, és kősziklára építsünk országot és életet, hogy minden vihart rendületlenül álljunk, Krisztus, a mi Urunk által.”

(Részlet Szent István király főünnepének prefációjából)

keyboard_arrow_up
X