Az iskolai és plébániai hittanórák, ima, valamint közösségi csoportok elindultak.

  • Házas Hittan, minden második hétfőn. Az első szeptember 16-án, 20.00 órakor, a közösségi teremben.

  • Szent Teréz Nyugdíjas Klub, minden hónapban egy alkalom, külön meghirdetett időpontban és programmal. Az első ezen a héten, szeptember 19-én, csütörtökön, 16.30 órakor az alagsori hittanteremben. Témája az éves programok megbeszélése, tagdíj befizetése, mely 2.000.- Ft/év. Október 3-i kirándulásra Lébénybe lehet jelentkezni. Program: Lébényi Szent Jakab műemléktemplom, majd Várpalotán a Zichy palotában a Trianon kiállítás megtekintése. Indulás reggel 07.00 órakor, hazaérkezés kb. 19.00 órakor. Részvételi díj, mely magában foglalja az autóbusz költségét és a belépőket: 3.500.- Ft., nem klubtagoknak 4.000.- Ft.

  • Ifjú Házas Hittan, minden hónap utolsó péntekjén, 19.30 órakor a közösségi teremben. Az első majd szeptember 27-én.

A szentségi felkészítésre várjuk a jelentkezőket: Az alapvető hittanra, ami október 1-én kezdődik, valamint a bérmálási előkészítőre, ami november 21-én indul. Ha ismernek a családjukban, ismerőseik között olyan felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók és olyanokat, akik bérmálkozni szeretnének, jövőre lesznek 14 évesek, vagy felnőttek, kérjük, ajánlják nekik ezt a lehetőséget és jelentkezzenek a sekrestyében vagy a plébánián.

Ars Sacra Fesztivál szeptember 14-22-ig tart, melynek mottója: Legyetek mindnyájan egy.” (Jn 17,21) A programok megtalálhatók a kihelyezett füzetekben, illetve a www.ars-sacra.hu honlapon.

Templomunkban sorra kerülő programok:

  • Tegnap volt a „Nyitott templomok éjszakája”, amikor a templom és a toronykilátó látogatható. Köszönjük a kedves testvérek segítségét, valamint Tüzes Marcell orgonista koncertjét.

  • Palestrina: Missa L’Homme Armé című miséje hangzik el a mai vasárnap, 10.00 órakor a szentmisén, a Capella Theresiana előadásában, mellyel idei évadjukat is megkezdik.

  • Topor Márta fotókiállításának megnyitója, szintén a mai vasárnapon, délután 17.00 órakor az altemplomban. Címe egy Wass Albert idézet: „Higgyétek el, csak hangulat az élet”, mely válogatás 10 év legkedvesebb fotóiból. Közreműködik: Karsai István színművész.

  • Kaláka és a Misztrál együttesek közös koncertje, szeptember 16. hétfő, 19.30 órakor a templomban.

  • Magnificat Leánykar koncertje, szeptember 21. szombat, 19.30 órakor a templomban.

Plébániai Őszi Zarándoklatunk Máriagyűdre lesz október 18-20-ig, péntek, szombat, vasárnap, melyre minden hely betelt, jelentkezni csak a tartalék listára lehet.

Meghívást kaptunk a gyöngyösi ferencesek Fájdalmas Anya Búcsújára, a hordozható Mária-szoborok országos találkozójára, szeptember 22-ére, vasárnapra. Az ünnepi mise 10.00 órakor kezdődik és utána körmenet, melyet Zoltán atya vezet. A részletes program a hirdetőtáblán és az interneten megtalálható. Aki szívesen menne, utazás egyénileg, azonban ebédet lehet kérni, melyre jelentkezni a sekrestyében kell: 500.- Ft.

keyboard_arrow_up
X