Ifjú Házas Hittan, minden hónap utolsó péntekjén, 19.30 órakor a közösségi teremben van, az első összejövetel ezen a héten szeptember 27-én lesz.

Szent Jeromos ünnepéhez kapcsolódóan, jövő vasárnap lesz a Szentírás vasárnapja. Szeptember 29-én, a déli 12.00 órai szentmisére, aki elhozza saját Bibliáját, vagy egy olyat, amelyet szeretne valakinek odaajándékozni, a mise végén szívesen megáldjuk.

A szentségi felkészítésre várjuk a jelentkezőket: Az alapvető hittanra, ami október 1-én kezdődik, valamint a bérmálási előkészítőre, ami november 21-én indul. Ha ismernek a családjukban, ismerőseik között olyan felnőtteket, akik nincsenek megkeresztelve, vagy nem voltak elsőáldozók és olyanokat, akik bérmálkozni szeretnének, jövőre lesznek 14 évesek, vagy felnőttek, kérjük, ajánlják nekik ezt a lehetőséget és jelentkezzenek a sekrestyében vagy a plébánián.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub október 3-i kirándulása Lébénybe lesz, melynek programja: Lébényi Szent Jakab műemléktemplom, majd Várpalotán a Zichy palotában a Trianon kiállítás megtekintése. Indulás reggel 07.00 órakor, hazaérkezés kb. 19.00 órakor. Részvételi díj, mely magában foglalja az autóbusz költségét és a belépőket: 3.500.- Ft., nem klubtagoknak 4.000.- Ft. Jelentkezni a sekrestyében lehet a részvételi díj befizetésével.

Rózsafüzért Imádkozók Országos Találkozója az idén 10. alkalommal, október 5-én, szombaton a Thököly úti Rózsafüzér Királynéja templomban lesz. A 09.00-15.30-ig tartó programra szeretettel várják a híveket, melynek részletei a hirdetőtáblán olvashatók. Az ünnepi szentmise 11.00 órakor kezdőik, melyet Snell György püspök atya mond.

Budapesti Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatói képzést indít október 5-én. Aki úgy érzi, hogy tudna ilyen szolgálatot vállalni, jelentkezzen a 224-8640-es telefonszámán naponta 08.00 –16.00 óra között, szeptember 30-ig.

Plébániai Őszi Zarándoklatunk Máriagyűdre lesz október 18-20-ig, péntek-szombat-vasárnap, melynek programja: Mohács, Pécs, Máriagyűd, Magyarszék (Kármelita kolostor), Szekszárd. Az útra minden hely betelt, jelentkezni csak a tartalék listára lehet.

Képtalálat a következőre: „avilai szent teréz”

Templomunk Búcsújának, Avilai Nagy Szent Teréz ünnepének programját előre jelezzük. Egyúttal az idén ünnepeljük templomunk megáldásának 210. évfordulóját:

  • Október 11-én, pénteken: 17.30 órakor Rózsafüzér, Szt.Teréz gondolataival, 18.30 órakor szentmise, lelkigyakorlatos szentbeszéd és gyóntatás.

  • Október 13-án, vasárnap, 10.00 órakor ünnepi nagymise, melyet Dr.Márfi Gyula ny.veszprémi érsek mond, utána kb. 11.15 órakor a Szent Teréz körmenet.

  • Október 15-én, kedden, Szt.Teréz napján, 18.00 órakor vesperás, 18.30 órakor koncelebrációs szentmise, melynek főcelebránsa Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök.

keyboard_arrow_up
X