Alapvető hittan indult olyan felnőttek számára, akik érdeklődnek hitünk iránt és nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók. Keddenként, 19.00 órakor a plébánia Közösségi termében vannak az órák, amelybe ezen a héten még be lehet kapcsolódni.

Magyarok Nagyasszonya főünnepe október 8-án, kedden lesz. Az ünnepi szentmise az esti 18.30 órai lesz. Ekkor kezdjük el templomunk védőszentjének ünnepére készülve az ima nyolcadot is plébániánkért, papjainkért, közösségeinkért, híveinkért.

Nyílt este lesz a Budapesti Központi Szemináriumban, ezen a héten, pénteken, október 11-én, melyre szeretettel várják a papság iránt érdeklődő fiatalembereket. 18.00 órakor szentmise az Egyetemi templomban, majd pedig, találkozás, beszélgetés a kispapokkal.

Templomunk Gyermekkórusa tagfelvételt hirdet, Katonáné Szabó Judit tanárnő vezetésével. A kis kórus október 27-én énekel majd először a 09.00 órai diákmisén. Az erre felkészítő próbák, csütörtökönként 16.45-kor kezdődnek a Közösségi teremben. Várjuk az énekelni vágyó gyerekeket szüleikkel együtt. Ahogyan a múlt héten már hirdettük a kis kórusnak még nincs neve, ezért pályázatot hirdettünk, a gyerekkórus elnevezésére, melyre javaslataitokat, saját neveteket is ráírva a templom közepén, a TAKI doboz mellett található ládába dobjátok. A névadó pályázat nyertesét, október 27-én szeretnénk kihirdetni és megajándékozni.

Plébániánk Őszi Máriagyűdi Zarándoklata, október 18-20-ig lesz. A részletes program a honlapunkon megtalálható:

www.avilaiterezplebania.hu/kirandulas/

Indulás: október 18-án, pénteken, reggel 07.00 órakor. Útvonal: Mohács, Pécs, Máriagyűd, Magyarszék, Szekszárd. Utazás autóbusszal, szállás Pécs belvárosában 3-4 ágyas zarándokházban, teljes ellátás. Minden hely betelt.

Képtalálat a következőre: „avilai szent teréz”

AVILAI SZENT TERÉZ FŐÜNNEPE, TEMPLOMUNK BÚCSÚJÁNAK PROGRAMJAI

  • Október 11-én, pénteken: az esti mise előtt 17.30 órakor rózsafüzér, Szt.Teréz gondolataival, melyet plébániánk csoportjai állítanak össze és vezetnek. 18.30 órakor szentmise, lelkigyakorlatos szentbeszéd és gyóntatás, vezeti: Huszti Zoltán káplán atya.

  • Október 13-án, vasárnap, 10.00 órakor ünnepi nagymise, melyet Dr.Márfi Gyula ny.veszprémi érsek atya mond, utána kb. 11.15 órakor a Szent Teréz körmenet. Ezért a búcsú napján, jövő vasárnap a déli 12.00 órai mise elmarad, mindenkit a 10.00 órai ünnepi misére várunk. A szentmisén a Capella Theresiana mellet a székesfehérvári Vox Mirabilis kórus, Schubert: G-dur miséjét énekli. A szentmisét a Mária Rádió élő adásban közvetíti. A körmenet a Bartók Konzervatórium fúvósai játszanak. A körmenet után szeretnénk vendégül látni mindenkit, akik a Terézvárosi Búcsúnkra eljöttek a templom udvarán, melyhez kérjük a testvéreket, hogy sós és édes süteményekkel járuljanak hozzá, melyet előre is köszönünk. Italról mi gondoskodunk. A süteményeket a mise előtt a plébánián lehet leadni.

  • Október 15-én, kedden, Szent Teréz napján, 18.00 órakor vesperás, 18.30 órakor koncelebrációs szentmise, melynek főcelebránsa Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, együtt miséznek Pest-Belváros Esperes kerület papjai. Homíliát mond kerületünk legfiatalabb papja, Fehér Zoltán újmisés káplán atya.

keyboard_arrow_up
X