Missziók vasárnapján megtartott adománygyűjtés alkalmával templomunkban 118.500.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak, és amelyet továbbítottunk.

Templomunk Gyermekkórusát a mai vasárnapon köszöntjük újra a 09.00 órai diákmisén. Az elnevezésükre meghirdetett pályázat eredményét a mise végén hirdetjük ki.

Duna Szimfonikusok  Kamaraegyüttesének rézfúvós kvintettje ad térzenét a 10.00 órai mise után, 11.00 órakor a templom előtt.

Rózsafüzért imádkoztunk október hónapban minden este közösségben itt a templomban. Köszönjük azoknak a testvéreknek, akik szívesen vállalták az imavezetést. Az utolsó ünnepélyes rózsafüzér, október 31-én, csütörtökön, az esti mise után, 19.00 órakor kezdődik, melyre mindenkit, különösen azokat a testvéreket várjuk, akik a Szűzanya tiszteletére szentelt hónapban velünk együtt imádkoztak.

MINDSZENTEK FŐÜNNEPE, NOVEMBER 1. PÉNTEK, amikor örömmel ünnepeljük az Egyház megdicsőült tagjait, a szenteket. Ezt a napot mindannyian szentmisén való részvétellel ünnepeljük (parancsolt ünnep). Három mise lesz templomunkban, reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00-kor és este 18.30 órakor. Az esti lesz az ünnepi nagymise, amely után, közösen imádkozunk minden elhunytunk lelki üdvösségéért.

HALOTTAK NAPJA, NOVEMBER 2. SZOMBAT, amikor elhunytjainkért három szentmise lesz templomunkban, reggel 08.00-kor, délelőtt 10.00-kor a Kriptában, és este 18.30-kor. Az esti ünnepi gyászmisén, amelyet az urnatemetőnkben nyugvók lelki üdvéért ajánlunk fel, a Capella Theresiana, Darázs Renáta, Mizsei-Takács Zsuzsanna, Mukk József és Kristóf István operaénekesek közreműködésével: SAINT SAENS: REQUIEM c. miséjét éneklik. Utána a kriptában gyújtunk gyertyát és imádkozunk az itt eltemetettekért és minden elhunytunkért.

Teljes búcsú kérhető elhunytjainkért. Mindazok, akik november 1-8-ig meglátogatnak egy temetőt, szentáldozáshoz járulnak (ha szükséges szentgyónást végeznek) és elimádkozzák a Miatyánkot és a Hiszekegyet, minden nap egy-egy tisztítótűzben szenvedő lélekért ajánlhatják fel. Éljünk, ezzel az Egyházunk adta kegyelmi lehetőséggel, hiszen a mi templomunkban, ahol urnatemető is van, ezt mindenki, aki eljön meg tudja tenni.

keyboard_arrow_up
X