Árpádházi Szent Margit ünnepe, január 18-án, szombaton lesz. Ehhez kapcsolódóan, január 19-én, vasárnap, 11.00 órakor Erdő Péter bíboros, prímás, érsek szentmisét mutat be a Margitszigeti szabadtéri oltárnál, melyre szeretettel hívja a budapesti híveket.

Keresztények egységéért ökumenikus imahét kezdődik jövő vasárnap, melynek mottója: „…igen emberségesen bántak velünk…” (ApCsel 28,2). Az országos ünnepi megnyitó istentiszteletre január 19-én, vasárnap, 18.00 órakor a Kálvin téri református templomban kerül sor. Nálunk, a Teréz-templomban, január 20-án, hétfőn, 18.00 órakor lesz az ökumenikus istentisztelet, melyen Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész fog igét hirdetni. Így ezen a napon az esti 18.30 órai szentmise elmarad. Az imahét lezárásaként, január 26-án, vasárnap, 17.00 órától keresztény-zsidó imaóra lesz templomunkban, melyen Erdő Péter bíboros és Darvas István főrabbi mondanak beszédet. Az imahét többi napjain, a belváros különböző templomaiban lesznek istentiszteletek 18.00 órai kezdettel.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjén lesz elsőáldozás, szeptember 13-án, 16.00 órakor a Puskás Ferenc stadionban. Ezért az idén, minden elsőáldozó gyermeket ide, erre az országos elsőáldozásra várnak, mely egy életre szóló lelki élmény lesz minden résztvevőnek. Plébániánk már regisztrált a NEK honlapján az elsőáldozásra, kérjük a jelentkezőket, hogy Csepregi Róbert atyának, a plébánia e-mail címére: s.terezplebania@gmail.com írják meg az elsőáldozó nevét, születési időpontját, nemét és magasságát (cm). Jelentkezhetnek mindazok, akik már legalább második éve rendszeresen részesülnek hitoktatásban, valamint járnak szentmisére. Az előkészítő gyakorlati oktatás itt a plébánián, a húsvéti időben, a szokott módon lesz, melyet Róbert atya vezet majd. Bővebb tájékoztatót a NEK honlapján, https://elsoaldozas.iec2020.hu/#/ érhetnek el a szülők.

Imakilencedre hív a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, minden katolikus testvérünket a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig, hogy a szeptemberi kongresszusig kilenc elsőpénteken, a megszentelő kegyelem állapotában (gyónás, szentáldozás) együtt imádkozzunk templomainkban a kongresszusért.

Miseszövetség, miseszándék 2020-ra. Január hónapban még várjuk azokat a testvéreket, akik szeretnének belépni a Miseszövetségbe, ami azt jelenti, hogy minden egyes tag szándékára, élő és elhunyt családtagjaikért és papi hivatásokért minden hónapban egy-egy szentmisét ajánlunk fel. Ugyanakkor várjuk azoknak a jelentkezését is, akik meghatározott időpontra szeretnének miseszándékot kérni, hogy időben jelentkezzenek, mert már most is több alkalommal nem tudtuk teljesíteni a kérést adott időpontra.

Az idei nagyböjti plébániai lelkigyakorlatunk Érdre, a Ciszterci Nővérek Apátságába, március 19-22-ig lesz. Jelentkezni lehet hétfőtől, január 13-tól a plébánia hivatalban a részvételi díj befizetésével, mely 30.000.- Ft/fő. Egy ágyas szoba: 36.000.- Ft/fő.

Plébániánk tavaszi zarándoklata, Európa egyik legősibb Mária kegyhelyére, a bajországi Altöttingbe lesz, május 1-3-ig, péntek, szombat, vasárnap. A program: Melki Bencés Apátság, Salzburg, Altötting, ahol két éjszakát töltünk, megismerkedünk az ősi kegyhellyel és részt veszünk a májusi áhítatosságon, majd Passau, Boldog Gizella királynénk ereklyéi megtekintése a Niedernburgi Bencés Apátságban, végül Loretoi litániát imádkozunk Maria Taferl kegytemplomban. A részvételi díj, mely magában foglalja az utazást autóbusszal, a szállást 4*-os hotelben félpanziós ellátással, a belépőket, valamint az útlemondási, baleset és egészségügyi biztosítást: 59.700.- Ft/fő. Az egyágyas felár: 9.840.- Ft/fő. Jelentkezni a plébánia hivatalban lehet, január 13-tól a 30.000.- Ft. előleg befizetésével. Természetesen most is van gyermekkedvezmény, mely egyénileg, a gyerekek életkorától és számától függően lesz.

keyboard_arrow_up
X