Árpádházi Szent Margit ünnepéhez kapcsolódóan, a mai vasárnapon, 11.00 órakor Erdő Péter bíboros szentmisét mutat be a Margitszigeti szabadtéri oltárnál, melyre szeretettel hívja a budapesti híveket.

Keresztények egységéért ökumenikus imahét kezdődik ma. Az országos ünnepi megnyitó istentiszteletre 18.00 órakor a Kálvin téri református templomban kerül sor. Nálunk, a Teréz-templomban, január 20-án, hétfőn, 18.00 órakor lesz az ökumenikus istentisztelet, melyen Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész fog igét hirdetni. Így holnap az esti 18.30 órai szentmise elmarad. Az imahét többi belvárosi programja a hirdetőtáblán, a hírlevélben és a honlapon is megtalálható. Várjuk a testvéreket, különösen csütörtökön, amikor Zoltán atya a Kálvin téri és szombaton, amikor Róbert atya a Szabadság téri református templomban prédikál.

Keresztény-Zsidó imaóra lesz, az imahét lezárásaként, január 26-án, jövő vasárnap, 17.00 órától templomunkban, melyen Erdő Péter bíboros és Darvas István főrabbi mondanak beszédet. Imát mondanak a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházainak vezetői. Közreműködik: Fekete László főkántor és az Imperfectum Együttes.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyitó szentmiséjére, az elsőáldozásra, továbbra is várjuk a jelentkezőket, hogy Cseperegi Róbert atyának, a plébánia e-mail címére: s.terezplebania@gmail.com írják meg az elsőáldozó nevét, születési időpontját, nemét és magasságát (cm). Jelentkezhetnek mindazok, akik már legalább második éve rendszeresen részesülnek hitoktatásban, valamint járnak szentmisére. Az előkészítő gyakorlati oktatás itt a plébánián, a húsvéti időben, a szokott módon lesz, melyet Róbert atya vezet. Bővebb tájékoztatót a NEK honlapján, https://elsoaldozas.iec2020.hu/#/ érhetnek el a szülők.

Alapvető hittan indul, olyan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem voltak elsőáldozók. A 12 részből álló kurzus, ezen a héten, január 21-én, kedden 19.00 órakor kezdődik a plébánia közösségi termében. Lehet jelentkezni a plébánián, a sekrestyében, illetve az első órán.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub januári programja – tekintettel az ökumenikus imahétre -, hogy ellátogatnak a szecessziós stílusban épült Fasori református templomba, január 23-án, csütörtökön, délelőtt 10.00 órakor. A templomot bemutatja: Dr.Varsányi Katalin, találkozás a templom előtt (Városligeti fasor 7.).

Az idei nagyböjti plébániai lelkigyakorlatunkra, mely Érdre, a Ciszterci Nővérek Apátságában, március 19-22-ig lesz, mind az 50 hely betelt, ezért a jövő héten már csak a tartalék listára lehet jelentkezni.

Plébániánk tavaszi zarándoklatára, Altöttingbe mely, május 1-3-ig lesz, szintén minden hely betelt. Olyan nagy volt az érdeklődés, hogy a héten, már a tartalék listára annyian iratkoztak fel, hogy ősszel még egy 50 fős csoportot indítunk, október 23-25-ig. Erre még néhány hely van, illetve mindkét csoportba a tartalék listákra is fel lehet iratkozni.

Bachändel címmel, a Magyar Filharmóniai Társaság koncertje lesz, január 25-én, szombaton, 19.30 órakor, melyen válogatást hallhatunk Bach és Händel műveiből. Részletek a szórólapokon találhatók.

Dr.Fodor Réka előadása az afrikai orvosmissziós munkájáról, mely rendkívül érdekesnek ígérkezik, január 30-án, csütörtökön, 19.00 órakor az alagsori hittanteremben lesz. A Férfikör szervezésében, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Ökumenikus imahét Budapest-Belvárosi alkalmai

2020.január 20 – 25 -ig

„…nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk…” (ApCsel 28,2)

Az istentiszteletek hétköznap este 18 órakor kezdődnek

Dátum Helyszín Cím Igehirdető
Január 20.    hétfő Avilai Nagy Szent Teréz

római katolikus templom

Nagymező – Király u. sarok Smidéliusz Gábor evangélikus lelkész
Január 21.    kedd Deák téri

evangélikus templom

Deák tér 4. ifj. Hegedűs Loránt

református lelkész

Január 22. szerda Belvárosi Nagyboldogasszony

római katolikus templom

Március 15. tér 2. Páll László

református lelkész

Január 23. csütörtök Kálvin téri

református templom

Kálvin tér 7. Horváth Zoltán

római katolikus plébános

Január 24. péntek Deák téri

evangélikus templom

Deák tér 4. Dr. Osztie Zoltán

római katolikus plébános

Január 25. szombat Szabadság téri

református templom

Szabadság tér 2. Csepregi Róbert

római katolikus káplán

Keresztény-zsidó imaóra

Ökumenikus Imahét 8. napján

2020. január 26-án vasárnap

 17.00 órakor az

Avilai Nagy Szent Teréz templomban

Beszédet mondanak:                

ERDŐ PÉTER bíboros               DARVAS ISTVÁN főrabbi

Imát mondanak:

a MEOT tagegyházak vezetői

Zenei szolgálat:

Fekete László főkántor és az Imperfectum Együttes

keyboard_arrow_up
X