Urunk bemutatása – Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén a gyertyaszentelés, gyertyás körmenet és ünnepi nagymise, este 18.30 órakor kezdődik, melyen a Schola Academica énekel. Mivel ez az ünnep az Istennek szentelt élet napja, ezért ebben az esti ünnepi szentmisében, tanúságot tesz szerzetesi hivatásáról Farkas Ágnes SDR nővér, az Isteni Megváltóról Nevezett Nővérek Kongregációjának tartományfőnöknője.

Lourdes-i Kilencedet imádkozunk betegeinkért, február 3-11-ig, hétköznapokon este 19.00 órakor, vasárnap, 18.00 órakor. A rövid elmélkedésből, egy tized rózsafüzérből és gyertyás körmenetből álló imádságra szeretettel hívjuk betegeinket, gondozóikat és mindazokat, akiknek beteg hozzátartozója van.

Betegek Kenete Szentségét, a Lourdes-i Szűzanya jelenésének napjához, a Betegek Világnapjához kapcsolódóan közösségben szolgáltatjuk ki mindazoknak, akik ezt kérik, február 9-én, vasárnap, délelőtt 10.00 órai nagymisén. A lelki felkészülés és gyónási alkalom, előtte szombaton, február 8-án, 10.00 órától lesz. Várjuk azoknak a testvéreinknek a jelentkezését, akik már elmúltak 60 évesek, vagy valamilyen betegséggel küzdenek. Jelentkezni lehet a sekrestyében, vagy a plébánia hivatalban, személyesen vagy telefonon, illetve emailben.

Szent Balázs püspök, vértanú emléknapjához kapcsolódik a Balázs-áldás szentelménye. Mindazokat, akik kérik, február 3-án, hétfőn, Szent Balázs napján a reggeli és esti mise után részesítjük Balázs-áldásban. Akik hétfőn nem tudnak eljönni, azok számára, jövő vasárnap, február 9-én, a misék végén szintén lesz Balázs-áldás.

Elsőpénteken, február 7-én, gyóntatás lesz a reggeli mise előtt 07.30-tól, valamint az esti mise alatt, utána 19.00 órakor a Lourdes-i kilencedet imádkozzuk.

Akolitusok avatására kerül sor templomunkban. Zarka Dénes, a plébánia képviselőtestületének elnöke, állandó diákonussá szentelésére készül, mely várhatóan az idén júniusban lesz. A szentelés előtt az un. kisebb rendek közül a másodikban, az akolitátusban részesül, három másik társával együtt, február 9-én, vasárnap, a 18.30 órai szentmisében, melyet Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök mutat be. Minden kedves terézvárosi testvérünket szeretettel várunk.

Önkéntes beteglátogató képzést szervez a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség, mely február 15-én indul. A képzésre jelentkezni a Kórházlelkészség (06-1) 224-86-40-es telefonszámán lehet hétköznap 8-16 óra között február 7-ig.

Dr.Fodor Réka afrikai orvosmissziós munkájáról tartott előadást a múlt héten. Aki szeretné támogatni a magyar orvosok munkáját Nigériában, megvásárolhatja az erről írt könyvet a sekrestyében, mely egy beteg számára szükséges gyógyszer ára, illetve adományt juttathat el a Afréka Nemzetközi Humanitárius Alapítvány számlájára: 10101346-27099400-01004002

Egyházi hozzájárulás (adó) befizetése 2020-ra. Mindazok számára, akik az elmúlt években fizettek egyházi hozzájárulást ezekben a napokban küldjük el a köszönő levelünket és a tájékoztatást az elmúlt évben végzett tevékenységeinkről. Kérjük, hogy mindazok a megkeresztelt katolikus testvérek, akik az Avilai Nagy Szent Teréz Plébánia területén állandó lakcímmel rendelkeznek, vagy tartósan itt laknak, a Püspöki Konferencia előírása szerint, évi teljes jövedelmük 1%-a önkéntes megajánlásként, az egyházi hozzájárulást (adó) az év során fizessék be. Mindezt megtehetik átutalással, sárga csekken, személyesen a sekrestyében vagy a plébánia hivatalban.

A Plébánia területét a következő utcák határolják: Izabella utca – Podmaniczky utca – Nyugati tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák tér – Károly körút – Wesselényi utca – Erzsébet körút – Király utca – Izabella utcáig.

CIB bankszámla szám:  11100104-19818740-36000001

OTP bankszámla szám: 11707024-20462116

Mindenkinek, aki eme kötelezettségének eleget tesz, hálásan köszönjük!

keyboard_arrow_up
X