A zárt templomból facebookon közvetítjük az aznapi szentmisét, minden nap 18.30 órakor! 

https://www.facebook.com/terezplebania/ 

A templomot nyitva tartjuk, hétfőtől vasárnapig: 08.00 – 15.00 óráig, ahol Szentségimádás van és látogatható az urnatemető is!

A temetéseket, családi körben megtartjuk!

Kérjük, hogy aki hozzátartozójának temetését szeretné kérni, ne személyesen, hanem telefonon vagy e-mailen intézze, hiszen egyházi temetést, az urnatemetőben vagy más temetőkben is csak a plébánia tud anyakönyvezni és a szertartást kegyelettel elvégezni:

Plébánia Hivatal és Urnatemetői Iroda: +36-1-342-0534

E-mail: s.terezplebania@gmail.com

Miseszándék kérhető egy adott időpontra, melyet szintén telefonon vagy e-mailen tudunk egyeztetni.

Kérhető a misén megemlékező imádság a legkülönbözőbb szándékokra, melyeket szintén telefonon, e-mailen vagy a templomban elhelyezett kosárban kérünk eljuttatni.

Az esti mise közvetítésekben, ezekről a mise szándékokról és ima kérésekről mindig megemlékezünk!

Irgalmasság Rózsafüzérét imádkozzuk, Isteni Irgalmasság vasárnapján, április 19-én, 18.00 órától, az esti mise előtt, melyet a facebookon is közvetítünk.

Szent Adalbert püspök, vértanú, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjének főünnepe lesz április 23-án, csütörtökön.

Szentmise járvány idejére. A Szentségi Kongregáció a mostani járvány idejére egy külön szentmisét adott ki, imádságokkal, vigasztalást és erőt adó szentírási szakaszokkal, melyet itt a Teréz templomban, minden hétfőn este ½ 7-kor fogunk imádkozni és hívunk mindnyájatokat a képernyők elé.

Egyházközségi Képviselőtestületünk Elnöke, Zarka Dénes barátunk a diakonátusra készül. Ebben a szentelés előtti utolsó fokozat a „perezentáció”, vagy „admisszió” következik, amikor a híveknek bemutatják, hogy ki jelentkezett erre a tisztségre. Ez olyan,  mint milyen régen a házassági hirdetés, hogy ki kivel szeretne házasságot kötni, ezt kihirdették. Most Dénes a diakonátusban, az egyházi rend szentségében az egyházzal szeretne „frigyre lépni”. Ez most a koronavírus járvány idején, rendkívüli módon a Békásmegyer-Ófalui Szent József templomban lesz, Húsvét 3. vasárnapján, április 26-án, délelőtt 9 órakor, melyet a Duna Tv élő adásban közvetít. A Tv-n keresztül mindannyian be tudunk kapcsolódni a szertartásba.

Lelki ügyekben szívesen várjuk a testvérek hívását telefonon:

Zoltán atya: +36-1-267-4754                     

Róbert atya: +36-1-267-4753

KÖSZÖNJÜK a „perselyadományokat”!

Adományaitokból élünk, amelyek eljuttatása az eddigi, hagyományos módokon most lehetetlenné vált. Ezért kértünk Benneteket, hogy „perselyadományaitokkal”, a mostani lehetőségek szerint, de segítsetek. Ezt az elmúlt hetekben már sokan megtettétek, amit hálásan köszönünk. Továbbra is várjuk átutalással, csekken, vagy esetleg a templomi nyitva tartás idején a perselybe szíves adományaitokat.

  • CIB: 11100104-19818740-36000001

  • OTP: 11707024-20462116

keyboard_arrow_up
X