Örömmel adjuk hírül a testvéreknek, hogy május 18-tól újra lesznek nyilvános szentmisék és liturgikus cselekmények (keresztelő, esküvő, temetés) a templomunkban,Erdő Péter bíboros, május 16-án érkezet rendelkezése alapján.

Templomunkban a miserendet fokozatosan állítjuk vissza az állam által előírt egészségvédelmi, biztonsági előírások figyelembevételével.

A templom nyitvatartása Pünkösdig:

Hétköznap: 08.00 – 12.00; (folyamatosan Szentségimádás van!); 15.00 – 19.00 –ig.
Vasárnap:   07.30 – 13.00; 16.30 – 19.30 –ig.

Szentmisék: Pünkösdig a következőképpen lesznek:

Hétköznapokon, csak este 18.30 órakor.
Vasárnap viszont eggyel több mise lesz, azaz visszaállítjuk a reggel 08.00 órai csendes misét is. Így összesen, a szombat előesti misével együtt, hat vasárnapi misére várjuk a testvéreket. Így egy liturgián nem leszünk túl sokan.
A templomba belépéskor kézfertőtlenítésre kerül sor, a szájmaszk viselése kötelező! A szenteltvíztartót továbbra sem használhatjuk. A padsorokban a biztonsági távolság betartásával lehet egy sorban összesen két főnek helyet foglalnia. A szentáldozás csak kézbe történhet, a sorbaállásnál is tartsunk egymástól távolságot. A perselyezésre a mise végén, a távozáskor kerül sor.
Mivel Főpásztorunk is kéri, hogy a 65 év felettiek, valamint azok, akiknek gyenge az egészségi állapota, egyelőre még maradjanak otthon, önmaguk és egymás egészsége védelmében. Ennek érdekében, a Bíboros Főpásztor, továbbra is felmentést ad a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól és adható az általános feloldozás is. A Duna TV és a többi televíziós csatornák, valamint a rádiók továbbra is a járvány alatt megszokott időpontokban közvetítenek szentmisét. Mivel a misékre már el lehet jönni ezért a templom Facebook oldalán csak a vasárnap esti, 18.30 órai szentmisét közvetítjük a továbbiakban. Úgy láttuk azonban, hogy szívesen és nagy számban követték a testvérek a járvány idején a miseközvetítéseket. Azért, hogy ezt folytathassuk a jövőben is – ahogyan Főpásztorunk is ajánlja -, tehát misét, illetve más tartalmakat, programokat is tudjuk közvetíteni, egy jó minőségű kamerarendszert szeretnénk kiépíteni a templomban, amelyhez kérjük a kedves testvérek nagylelkű anyagi támogatását.

Gyóntatás: Pünkösdig, május 31-ig a következőképpen lehetséges:

Vasárnap, a délelőtt 10.00 órai szentmise elején mindenki általános feloldozást kaphat, aki arra felkészült: felindította magában a teljes bánatot és megígéri, hogy majd, ha egyéni gyónáshoz járul, a bűneit megvallja.
Azok számára, akiknek halaszthatatlan egyéni gyónásra van szükségük, a vasárnap esti 18.30 órai mise előtt és alatt lesz gyónásra lehetősége a plébánia udvarán az egészségügyi előírások (szájmaszk és távolságtartás) betartásával.
Plébánia hivatalban az ügyintézés folyamatosan lehetséges. Pünkösdig alapvetően telefonon és e-mailen, de már lesz lehetőség személyes ügyintézésre is. Az idősebb testvéreink számára kedden, 08.00 – 12.00 –ig, illetve a fiatalabbaknak pénteken 15.00 – 19.00 –ig.
Urunk Mennybemenetelét ünnepeljük jövő vasárnap, május 24-én. Ilyenkor szokott lenni templomunkban az elsőáldozás, viszont a szeptemberre tervezett Eucharisztikus Kongresszus miatt, az idén nem lett volna plébániai elsőáldozás, hiszen erre a Kongresszus, nyitó szentmiséjén került volna sor. Mivel a Kongresszust egy évvel elhalasztották, ezért terveink szerint, november 8-án lenne itt a templomban az idei elsőáldozás. A már jelentkezetteket, illetve új jelentkezőket várunk erre az őszi elsőáldozásra. Jelentkezni az ismert irodai telefonszámon, e-mail címen, illetve Róbert atyánál, valamint a hitoktatóknál lehet. Aki szeretné, hogy gyermeke – az eredeti tervek szerint – majd a Kongresszuson legyen elsőáldozó, mely 2021. szeptember 5-12-ig lesz, akkor az elsőáldozás el is halasztható. Most tehát az idei, november 8-i elsőáldozásra várjuk a jelentkezőket június 12-ig. A gyakorlati felkészítő oktatás az idei elsőáldozásra szeptember 30-án kezdődik.
Pünkösdvasárnap lett volna fiatal és felnőtt testvéreink bérmálkozása. Ez is átkerül őszre, előre láthatólag, Krisztus Király vasárnapjára, november 22-re. Erről az online előkészítő kapcsán Róbert atya már tájékoztatta a bérmálásra készülőket.
A Magyar Katolikus Püspöki Kar kéri, hogy adója 1%-val támogassa a Magyar Katolikus Egyházat. Technikai száma: 0011
KÖSZÖNJÜK a „perselyadományokat”! Ismételten szeretnénk megköszönni a plébániánkra eljuttatott adományaitokat! Ez tette lehetővé, hogy a több mint két hónapja tartó vészhelyzetben templomunkat és plébániánkat fenn tudtuk tartani. Isten fizesse meg jóságotokat. Ezen a héten, május 20-án, szerdán, egy külön szentmisét ajánlunk fel jótevőinkért. Továbbra is várjuk támogatásotokat elsősorban banki átutalással és csekken, vagy személyesen a templomban.
CIB: 11100104-19818740-36000001 vagy OTP: 11707024-20462116
keyboard_arrow_up
X