Úrnapján, Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén, az ünnepi nagymise, délelőtt 10.00 órakor kezdődik, amely után, kb. 11.00 órakor az Úrnapi körmenet, az idén egyszerű formában, a templomon belül. A négy mellékoltárhoz csak az asszisztencia és papság vonul, a hívek a padokból, a helyükről kapcsolódhatnak be a szertartásba. A körmenetet, valamint az esti misét a Facebook oldalunkon közvetítjük.

Nyári miserend lépett életbe az elmúlt héten. E szerint a nyár végéig vasárnapokon és ünnepnapokon reggel 08.00, délelőtt 10.00 és este 19.30 órakor vannak a szentmisék. Hétköznapokon, hétfőtől – szombatig este 18.30 órakor, hétfőn, kedden, valamint csütörtökön és pénteken reggel 08.00 órakor is vannak szentmisék. Az elmúlt egy hét tapasztalata alapján máris szeretnénk megköszönni a testvéreknek, hogy ilyen rugalmasan tudtatok alkalmazkodni az új nyári miserendhez.

Templom és Urnatemető nyári nyitva tartása is a miserendhez igazodik. A változás a megszokotthoz képest, hogy szerdán és szombaton reggel 08.00 órakor nyitunk, vasárnap pedig reggel 07.30-kor és 12.00-ig vagyunk nyitva, délután 17.30-kor nyitunk és este 20.30-ig tartunk nyitva.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a veszélyhelyzet idejére hozott korábbi rendelkezéseit módosította: június 14.-től, Úrnapjától kezdődően visszavonja a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést és az általános feloldozás lehetőségét. Ez azt jelenteni, hogy a mai naptól már minden vasárnap (vagy szombat előestéjén) várjuk a templomba a testvéreket, hogy személyes jelenlétükkel közösségben ünnepeljük az Eucharisztiát. A TV-ben, Rádióban, vagy Facebookon közvetített szentmise már csak az idősebb, veszélyeztetett, illetve beteg testvéreinknek, továbbá azoknak érvényes, akik kötelességüket teljesítik és így rajtuk kívül álló okból nem tudnak eljönni a templomba.

A bérmálásra felkészült fiataljaink vizsga időpontjai, június 17. és 24., délután 16.00 és 18.00 óra között személyesen a plébánián.

Jézus Szent Szíve főünnepén, június 19-én, pénteken, este 18.30-kor lesz az ünnepi szentmise és utána elimádkozzuk a Jézus Szíve Litániát, életünket Jézus Szívének szeretetébe ajánlva.

Diakónusszentelésre kerül sor az Esztergomi Bazilikában, június 20-án, e héten szombaton, 10.30 órakor. Egyházközségünk elnökét, eddigi lelkipásztori munkatársunkat, Zarka Dénest is állandó diakónussá szenteli Főpásztorunk. A jelenlegi helyzetben külön autóbuszt a szentelésekre nem szervezhetünk, de egyénileg bárki eljöhet, illetve a szentelési szentmisét a Bonum Tv élőben közvetíti, valamint a Főegyházmegye Facebook oldalán is látható lesz a szertartás. Dénesnek, aki öt éve tanul és készül erre a klerikusi szolgálatra sok szeretettel gratulálunk és jövő vasárnap, már diakónusként köszöntjük. Fogadjátok szeretettel diakónusi szolgálatát templomunkban.

keyboard_arrow_up
X