Szent Péter és Szent Pál főapostolok főünnepe lesz június 29-én, hétfőn. Az ünnepi mise este 18.30-kor kezdődik. Ezen a napon ünnepli névnapját főpásztorunk, Erdő Péter bíboros úr, Isten éltesse őt! Péter-Pál napjához kapcsolódik az un. „Péter-fillérek” gyűjtése a Szentszék kiadásainak támogatására, azonban a járványhelyzetre tekintettel Ferenc pápa rendelkezésére egyelőre elmarad.

Hétfő esti imavirrasztás, szentségimádás és vesperás. Az elmúlt időszakban a szentségimádás is elmaradt hétfőnként, ezért most egy utolsót tartunk a nyári szünet előtt, június 29-én, hétfőn este 19.00 – 20.00 óráig. Az imavirrasztó csoport tagjait és minden kedves testvérünket szeretettel várjuk.

Szűz Mária látogatása Erzsébetnél, azaz Sarlós Boldogasszony ünnepe, július 2-án, csütörtökön lesz.

Elsőpénteken, július 3-án, gyóntatás a reggeli mise előtt, 07.30-tól, valamint az esti mise alatt lesz. Az esti mise után 19.00 órakor a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Személyi változások: Amint azt már jeleztük Főpásztorunk Zarka Dénes állandó diakónust nevezte ki plébániánkra; valamint Csepregi Róbert atyát kinevezte Pilismarótra plébániai kormányzónak. Róbert atya, július 26-án, vasárnap, az esti 19.30 órai szentmisében köszön el a kedves terézvárosi hívektől. Egyúttal újmisés káplánt nevezett ki plébániánkra, Harangi Tibor atya személyében, aki augusztus 2-án mutatkozik be a vasárnapi szentmiséken. Fogadjuk őt szeretettel!

Szent István király főünnepe. Az idei évben, a járványhelyzet utáni első nagy ünnepség, augusztus 20-án lesz. Délután 17.00 órakor kezdődik a Bazilika előtti téren a Szentmise, majd pedig az Országos Szent Jobb körmenet. A mise főcelebránsa Erdő Péter bíboros úr lesz, a szentbeszédet Kovács Gergely gyulafehérvári érsek úr fogja mondani.

A templomi közvetítések folytatásához kiépítendő új kamerarendszerre eddig 787.500.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adományozónknak! Jelenleg folynak még a tárgyalások a különféle cégekkel és az árajánlatok bekérése.

keyboard_arrow_up
X