Az iskolai és plébániai hittanórák a múlt héten megkezdődtek. Ezen a héten indul olyan alapvető hittan felnőttek számára, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem tanultak hittant, nem voltak elsőáldozók. Várjuk szeretettel a jelentkezőket kedden, szeptember 15-én, 19.00 órától a plébánia közösségi termébe. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki ismer olyat, aki érdeklődik hitünk iránt, annak ajánlja ez a lehetőséget és időpontot.

Bérmálkozás, szeptember 19-én, szombaton, 18.30 órakor lesz, de a járványi ügyi helyzet alakulása miatt nem közösen, más plébániák fiataljaival együtt a Bazilikában, hanem itt, csak a mi bérmálkozóink számára a Teréz templomban. Szertartás próba és gyónási lehetőség lesz bérmálkozók, szülők és bérmaszülők számára, előtte nap, szeptember 18-án, pénteken, 19.00 órakor a templomban.

Elsőáldozás új időpontja október 4-én, vasárnap, a 09.00 órai diákmisére került. Az első gyónás, előtte napon, október 3-án, szombaton 10.00 órakor lesz a templomban. Ezért az elsőáldozásra előkészítő gyakorlati hitoktatás szerdánként, 16.15-kor van a templomban. Várjuk ezen a héten, szeptember 16-án is az elsőáldozásra készülőket.

A Püspöki Konferencia rendelkezésére a tavasszal elhalasztott Szentföld szent helyeinek támogatására tartandó országos templomi adománygyűjtés, a mai vasárnapon van. Mi is erre a szándékra kérjük a testvérek szíves adományait.

Szent Kereszt Felmagasztalásának ünnepe, ezen a héten hétfőn, szeptember 14-én van. Ehhez az ünnephez kapcsolódóan, Fadrusz János szobrászművész, 1891-ben készült: „Krisztus a keresztfán” című alkotásának másolata – melynek eredetije a Szegedi Dómban látható – adományozás révén templomunkba kerül elhelyezésre. A fából faragott feszületet, Szalay György alkotása. A „Fadrusz-kereszt” elhelyezése és megáldása, jövő vasárnap, szeptember 20-án, a 10.00 órai nagymisét követően, 11.00-kor lesz. Hálásan köszönjük az adományozónak és az alkotónak.

Ars Sacra Fesztivál programjai templomunkban:

  • Palestrina: „Missa Aeterna Christi Munera” című miséjét énekli templomunk énekkara a Capella Theresiana szeptember 13-án, vasárnap a 10.00 órai nagymisén. Utána, 00 órakor: Hollai Keresztély orgonaművész:  Bevezetés Giovanni Pierluigi da Palestrina stílusába című kötetének könyvbemutatója  lesz a Fondazione di Giovanni Pierluigi da Palestrina védnöksége alatt a templomban. A könyvet méltatja: Dobszay Ágnes a Zeneakadémia Egyházzene Tanszék vezetője és Herczog János az Alapítvány művészeti igazgatója.

  • „Ave Maria” címmel, az Anima Polonica szervezésében, Szűz Mária tiszteletére lesz koncert, szeptember 14-én, 19.00 órakor, melyen Gorczycki, Pekile, Gounod és Saint Saens művei hangzanak el.

  • „Bach mindenkinek” címmel, a a Nemzeti Filharmónikusok ének-és zenekara és szólistái közreműködésével Bach műveket hallhatunk, szeptember 16-án, szerdán, 19.30 órakor.

  • A Szent Efrém Férfikar szeptember 17-re tervezett koncertje, betegség miatt elmarad!

  • „Sepulto Domino” címmel két fiatal zeneszerző, Németh Zoltán és Dankó Richárd szakrális művei hangzanak el, szeptember 18-án, pénteken, 19.30 órakor.

Templomi kamerarendszer kiépítésére eddig 1.752.000.- Ft. jött össze, melyet ismételten hálásan köszönünk a testvéreknek és várjuk további adományaikat. Remélhetőleg hamarosan elkezdődnek a kiépítés munkálatai, most az eszközök beszerzése történik. Sajnos, lehetséges, hogy hamarosan szükségünk is lesz rá.

keyboard_arrow_up
X