Bérmálás szentségében részesült, tegnap, szombaton este, 21 fiatal-felnőtt testvérünk. Hálát adunk értük a jó Istennek! Kérjük a testvéreket, foglalják imáikba a bérmálkozóinkat, őket pedig, hogy kapcsolódjanak be közösségünk mindennapi életébe.

Szent Kereszt Felmagasztalásának múlt heti ünnepéhez kapcsolódóan, Fadrusz János szobrászművész, 1891-ben készült: „Krisztus a keresztfán” című alkotásának másolata – melynek eredetije a Szegedi Dómban látható – adományozás révén templomunkban kerül elhelyezésre. Szalay György szobrász, restaurátor alkotását a mai vasárnapon, szeptember 20-án, a 10.00 órai nagymisét követően, 11.00-kor áldjuk meg. Hálásan köszönjük az adományozónak és az alkotónak. A feszület a templom előterének jobb oldali falára került, ahol majd imádkozhatunk, mécsest gyújthatunk és virágot helyezhetünk el az altemplomunkban eltemetettekért.

Szent Rita szobra pedig bekerült a templomtérbe, szintén jobb oldalra, melyet hamarosan megtisztítunk, hogy eredeti szépségében álljon előttünk és a nehéz élethelyzetekben kérhessük az ő közbenjáró imádságát.

Alapvető hittan indult felnőttek számára, a múlt héten. Mindazok, akik nincsenek megkeresztelve, vagy gyermekkorukban megkeresztelték őket, de már nem tanultak hittant, nem voltak elsőáldozók, még ezen a héten bekapcsolódhatnak a csoportba. Az alkalmak keddenként, 19.00 órakor vannak a plébánia közösségi termében.

Elsőáldozás két hét múlva, október 4-én, vasárnap, a 09.00 órai diákmisén lesz. Az első gyónás, előtte napon, október 3-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik a templomban. Ezért az elsőáldozásra előkészítő gyakorlati óra szerdánként, 16.15-kor van a templomban.

A Szentföld szent helyeinek támogatására múlt vasárnap megtartott templomi adománygyűjtés eredménye: 66.800.- Ft. volt templomunkban, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak, és amelyet a héten továbbítottunk.

Szent Teréz Nyugdíjas Klub tagjait kérjük, hogy egyelőre legyenek türelemmel, de ezen a héten nem lesz összejövetel a járvány helyzet alakulása miatt. Ahogyan újra lesz lehetőség arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával találkozzanak, folytatni fogjuk a havi programokat.

Templomi kamerarendszer kiépítésére eddig 1.921.000.- Ft. jött össze, melyet ismételten hálásan köszönünk és várjuk a további adományokat, hiszen így a teljes összeg kétharmad már meg van. A héten már volt is egy kamera próba is.

Előre jelezzük, hogy nagy örömben és megtiszteltetésben lesz részünk a Teréz-Búcsú ünnepén. A Raoul Wallenberg Társaság kezdeményezésére, a Washington Holokauszt Múzeum kutatási eredményeként feltárt tények alapján, Dr.Hévey Gyula pápai kamarás, apát, terézvárosi plébános, 1938. és 1944. között, több ezer zsidó honfitársunk életének megmentése céljából, káplánjaival együtt, keresztelte, majd később már csak keresztleveleket állított ki az üldözöttek számára, és ennek az embermentő cselekedetnek megörökítésére, hálából emléktáblát állítunk a plébánia falán. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott plébániánk mellett a Keresztény-Zsidó Társaság is. A tábla avatására október 15-én, Szent Teréz napján, csütörtökön, 17.00 órakor kerül sor, melyen többek között beszédet mond egy túlélő is. A táblát megáldja Erdő Péter bíboros, Michael Blume pápai nuncius és jelen lesz Frölich Róbert főrabbi.

keyboard_arrow_up
X