Elsőáldozás lesz jövő vasárnap, október 4-én, a 09.00 órai diákmisén. Az első gyónás, előtte napon, október 3-án, szombaton 10.00 órakor kezdődik a templomban a gyerekek, szüleik és testvéreik számára. Kérjük a kedves testvéreket, hogy foglaljátok imáitokba az elsőálozóinkat, akik a rendkívüli helyzetre tekintettel az idén csak 5-en lesznek, hiszen az Eucharisztikus Kongresszus tervezett időpontja miatt és járványhelyzetre tekintettel az idén nem is lett volna templomunkban elsőáldozás. Az elsőáldozók neveit az újságos asztalon egy kosárban elhelyeztük, kérjük, vigyétek el és ezen a hiten minden nap imádkozzatok értük és szüleikért, családjukért is.

Október hónapban közösen imádkozzuk a Rózsafüzért a templomban. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap az esti mise előtt, 18.00 órakor. Az első ünnepélyes rózsafüzér imádság és szentségi áldás, október 1-én, csütörtökön, 19.00 órakor lesz. Várjuk a testvéreket a közös imádságra és kérjük a Szűzanya közbenjárását a járvány idején különösképpen is.

Elsőpénteken, október 2-án, gyóntatás lesz reggel 07.30-tól, illetve este 18.30-tól. Az esti mise után a Rózsafüzért imádkozzuk.

Péter-fillérek gyűjtése, a Püspöki Konferencia rendelkezésére, mely júniusról került át októberre, jövő vasárnap, október 4-én lesz.

Előre jelezzük, hogy nagy örömben és megtiszteltetésben lesz részünk a Teréz-Búcsú ünnepén. A Raoul Wallenberg Társaság kezdeményezésére, a Washington Holokauszt Múzeum kutatási eredményeként feltárt tények alapján, Dr.Hévey Gyula pápai kamarás, apát, terézvárosi plébános, 1938. és 1944. között, több ezer zsidó honfitársunk életének megmentése céljából, káplánjaival együtt, keresztelte, majd később már csak keresztleveleket állított ki az üldözöttek számára, és ennek az embermentő cselekedetnek megörökítésére, hálából emléktáblát állítunk a plébánia falán. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott plébániánk mellett a Keresztény-Zsidó Társaság is. A tábla avatására október 15-én, Szent Teréz napján, csütörtökön, 17.00 órakor kerül sor, melyen többek között beszédet mond egy túlélő is. A táblát megáldja Erdő Péter bíboros, Michael Blume pápai nuncius és jelen lesz Frölich Róbert főrabbi.

keyboard_arrow_up
X