JÖN A MIKULÁS! Örömhír a gyerekeknek és a felnőtteknek, hogy a veszélyhelyzet ellenére, advent 2. vasárnapján, december 6-án, mégis el tud jönni Myrából Szent Miklós püspök a Teréz templomba! Szeretettel várjuk őt, gyerekek és felnőttek a 9 órai diákmise végére!

Általános feloldozásban részesülhetnek, mindazok, akik erre kellő módon felkészültek, adventben, szombatonként 18.30-kor, illetve vasárnaponként 10.00 órakor.

Advent 1. vasárnapján a külső Betlehem megáldása van a 09.00 órai diákmise végén és a 10.00 órai mise elején a templomudvaron

Országos adománygyűjtés volt a Karitász javára. Templomunkban 117.500.- Ft. jött össze, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak, és amelyet a héten továbbítottunk.

Adventi gyertyagyújtás, szombatonként, 18.00 órakor van a templomban, várjuk a testvéreket.

Adventben, hétköznapokon (hétfőtől-szombatig) a reggeli Roráté misék 07.00 órakor kezdődnek, rövid napi elmélkedésre alkalmas gondolattal, így a hétköznap reggel 08.00 órai misék adventben elmaradnak.

Szentségimádás és Vesperás lesz, november 30-án, hétfőn, 17.30-18.30-ig, utána szentmise, melynek végén személyes szentségi áldásban részesülhetünk a járványtól való szabadulásért, valamint a járványban megfertőződöttekért és megholtakért felajánlva.

Elsőpénteken, december 4-én, a Roráté mise és az esti mise elején szintén adunk általános feloldozást olyanoknak, akik elsőpéntekre szentgyónást szoktak végezni és most is kellő módon felkészültek. A Jézus Szíve litániát, az esti mise előtt, 18.00 órakor imádkozzuk.

Szentmise szándék kérhető, valamint meg lehet váltani a Miseszövetség tagságot is 2021. évre hétfőtől, november 30-tól a plébánia hivatalban. A járvány helyzet miatt személyesen csak péntekenként 14.00 – 18.00 óráig, vagy telefonon keddenként 09.00 – 13.00 óráig, illetve e-mailen. A szentmisékre (csendes: 1.500.- orgonás: 3.300.-) és a miseszövetségre (6000.-) felajánlandó adományok összege változatlan marad.

Adventi karitatív segély akciónk másként alakul, mint az előző években. Kórházakba sajnos nem mehetünk be és ingyen ebédet sem oszthatunk a járványügyi előírások miatt. Azonban az arra rászoruló családoknak, egyedülállóknak szívesen küldünk postai úton élelmiszer vásárlási utalványt. Ehhez kérjük a kedves testvérektől egyrészt, hogy ajánljanak olyanokat, saját lépcsőházukból, ismeretségükből, akiket erre rászorulónak tartanak és plébániánkhoz tartoznak, illetve kérjük ehhez szíves hozzájárulásukat, nagylelkű adományaikat a templom közepén lévő perselybe. Aki legalább 1.000.- Ft-tal hozzájárul ehhez a segélyezéshez elvihet egyet az „Egymillió csillag a szegényekért” gyertyából. A rászorulók ajánlása történhet személyesen egy cédulán, ugyanebbe a perselybe elhelyezve, vagy e-mailen, illetve telefonon. Mindig kérjük a pontos nevet és lakcímet (házszám, emelet, ajtó) megadni. Előre is köszönjük a rászorulók nevében.

„Bízd Rá Magad” névvel a 72 Tanítvány Mozgalom, a Főegyházmegye Családreferense ajánlásával létrehozott egy olyan adatbázist, melynek segítségével a legkülönbözőbb korú és élethelyzetű, nehézségekkel küzdő emberek találhatnak eligazítást abban, hogy milyen keresztény szellemiségű szakemberekhez, szervezetkhez, intézményekhez fordulhatnak segítségért a www.bizdramagad.hu weboldalon. Kérjük, hogy nézzenek rá erre a weboldalra.

Templomi kamerarendszerünk az elmúlt héten próba közvetítéseket sugárzott, melyekhez sok kedves testvérünktől kaptunk visszajelzéseket, segítséget, észrevételeket és köszönetet. Hálásak vagyunk a jó Istennek, hogy teljes egészében a terézvárosi hívek adományaiból ez létrejöhetett és várjuk a további segítséget is, melyet előre is köszönünk.

Ezen a héten hétfőtől folytatódik a Keresztelési mellékoltár felújítása is, mely nyilván porral, zajjal, kellemetlenséggel jár. Kérjük a testvérek szíves türelmét. Olyan kedves testvérünktől, akit itt kereszteltek annak idején, már erre a célra is kaptunk adományt, amelyet hálásan köszönünk. Az összesen 5 millió Ft-os beruházás nagyobb részét Terézváros Önkormányzata pályázatán nyertük el.

keyboard_arrow_up
X