Rendkívüli hirdetés!

Az Érseki Hatóság, december 21-i rendelkezése alapján lehet karácsony éjszakáján Éjféli Misét tartani. Ezért templomunkban, december 25-én, öt szentmise lesz, éppen azért, hogy egy-egy misén a járványügyi előírásokat be tudjuk tartani (maszk viselése, távolság tartás, csak a kijelölt helyekre üljünk).

Ezek ismeretében éjfélkor is lesz szentmise, valamint reggel 09.00-kor a Pásztorok miséje, 10.00 órakor a Karácsonyi Ünnepi nagymise, majd 12.00 órakor és este 18.30 órakor.

Felhívjuk azonban minden kedves Testvérünk figyelmét, hogy a Főpásztor rendelkezése alapján a vasárnapi és ünnepnapi misén való részvétel alól felmentést adott a járvány felerősödése miatt. Kérjük, hogy mindenki saját egészségi állapota és felelős belátása szerint döntse el, hogy ha eljön, akkor melyik karácsonyi misén vesz részt. Az éjféli misét és karácsony napi esti misét a Facebook oldalunkon közvetítjük. A 10 órai nagymisét – a mostani rendelkezés ismeretében kialakított műsorváltozás miatt – a Mária Rádió mégsem közvetíti.

 

Advent IV. hetében még 3 Roráté mise lesz reggel 07.00 órakor. Mivel az idén nem lehetett személyes lelkigyakorlatot tartani, ezért ezeken a reggeli szentmiséken, egykori terézvárosi káplán atyák videón keresztül eljuttatott elmélkedéseit hallhatjuk: hétfőn Dr.Török Csaba atya, kedden Kampfmüller Sándor atya, szerdán Csepregi Róbert atya gondolatai segítenek a karácsonyi készületünkben.

Az idei adventi karitatív segély akciónkban, testvéreink ajánlásai alapján 78 helyre juttattunk el élelmiszer-vásárlási utalványt, összesen 254.000.- Ft. értékben. Hálásan köszönjük minden adakozónak, hogy ebben a nehéz helyzetben is gondoltatok azokra, akik még nálunk is szerényebb módon ünneplik a karácsonyt.

December 24-én, csütörtökön nincsen szentmise templomunkban. Reggel 08.00 – 12.00 óráig látogatható a templom és az urnatemető. A pásztorjátékot élőben közvetítjük a Facebookon oldalunk délután 15.00 órai kezdettel, mely később is visszanézhető. Éjféli misét közvetítünk élőben, szinten a templom Facebook oldalán.

Urunk Születése, Karácsony ünnepén, december 25-én, pénteken a 10.00 órai ünnepi nagymisén a Bp-i Énekes Iskola, W.A.Mozart: G-dur, Missa Brevis-ét énekli.  Facebookon, az esti 18.30 órai misét láthatják majd a testvérek.

Szent István, első vértanú ünnepén, karácsony másodnapján, december 26-án, szombaton három szentmise lesz templomunkban, 08.00, 10.00 és este 18.30 órakor.

Szent Család vasárnapján, december 27-én, vasárnapi miserend van. A délelőtt 10.00 órai ünnepi szentmisét, melyet a házaspárokért és családokért ajánlunk fel, Dr. Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, a Külföldi Magyarok püspöke mutatja be. A szentmisék végén, közös áldásban részesítjük a családokat. A misét élőben közvetítjük.

Szentmise szándék kérhető 2021. évre, melynek díja, az érseki hatóság rendelkezésére változott: a csendes: 2.000.-, az orgonás: 4.000.- Ft. A miseszövetség tagság 6.000.- Ft. marad.

Templom és urnatemető ünnepi nyitva tartása: december 25 – január 3 –ig ünnepi rend szerint tart nyitva, azaz reggel 08.00 – 12.00 –ig, délután 16.30 – 19.00 –ig. A plébánia hivatal és urnatemetői iroda pedig december 22-én és 29-én, kedden, 09.00 – 13.00 óráig hívható élőben telefonon (a telefon vonalat megjavították!), illetve elérhető e-mailen.

keyboard_arrow_up
X