Országos adománygyűjtés volt a múlt vasárnap a katolikus iskolák támogatására, templomunkban 111.800.- Ft. jött össze, melyet köszönettel a héten továbbítottunk.

A tartós élelmiszer adományokat, mától egy héten át a templom bejáratától balra található kápolnában, az asztalokra kérjük elhelyezni. A fali perselybe pedig kérjük a szíves pénzbeli adományokat élelmiszervásárlási utalványra, illetve az ajánlásokat, hogy kik kapják meg húsvétra ezeket az ajándékokat.

Snell György püspök atya temetése, ezen a héten, kedden, március 9-én, 10.30 órakor lesz a Bazilika altemplomában, de a kialakult járványveszély miatt teljesen zárt körülmények között. A temetés szertartását a Bonum TV-n, valamint a Mária Rádióban és a Katolikus Rádióban is követhető, de az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, valamint a Bazilika Facebook oldalán is követhető a szertartás.

Nagyböjti lelkinapuk március 12-én, pénteken lesz. Az eredetileg személyes részvételre tervezett lelki napot online közvetítjük, azaz 17.45-től a keresztutat és utána, 18.30-tól a szentmisét lelkigyakorlatos elmélkedéssel, melyet Dr.Török Csaba teológiai tanár vezet.

Az új járványügyi előírások szerint, melyeket az állami rendelkezéseket követően, a püspöki konferencia általános szabályozása alapján, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye teljes területére Főpásztorunk, Erdő Péter bíboros úr elrendelt, miszerint március 8-tól, hétfőtől sajnos nyilvános liturgiák nem tarthatók a templomban, ez alól csak a temetések a kivételek, melyek megtarthatók szűk családi körben. A Főpásztor ajánlására ismét visszatérünk az online térbe, azaz minden nap, hétfőtől – vasárnapig, 18.30 órakor szentmisét közvetítünk a templom Facebook és You-Tube oldalán, melynek kiváló kiépítését a hívek nagylelkűségének köszönhetjük. Így a reggeli és esti szentmisékre kért miseszándékokat, koncelebrálva este elimádkozzuk. Ehhez kapcsolódóan hétfőn a szentségimádást is 17.30-tól a járvány elmúlásáért és péntekenként a keresztutat is 17.45-től online közvetítjük.

Templom és Urnatemető nyitvatartása ebben az új helyzetben, hétköznap, hétfőtől – szombatig, 09.00 – 12.00 –ig és 15.00 – 18.00 óráig, vasárnap 09.00 – 13.00 –ig és 16.00 – 18.00 óráig lesz. Amikor lejövünk vásárolni vagy valamilyen ügyünket elintézni, jöjjünk be a templomba a szentségi Jézushoz imádkozni és meglátogathatjuk szeretteink sírját is az altemplomban.

Plébánia Hivatal és Urnatemető Iroda zárva tart, tehát nincs személyes ügyfélfogadás, de kedden és pénteken, 09.00 – 13.00 óráig telefonon állunk a testvérek rendelkezésére a +36-1-342-0534-es telefonszámon, illetve online lehet ügyintézni a s.terezplebania.@gmail.com e-mailen keresztül.

Fájdalommal, de Isten akaratát elfogadva tudatjuk, hogy Pályi László tb.kanonok, c.prépost, ny.plébános COVID fertőzésben március 1.-én elhunyt. László atya 2014-2016-ig lakott plébániánkon és szolgált kisegítő lelkészként. Temetése március 12-én, pénteken, 16.00 órakor az Újpest-Kertvárosi Szent István templom altemplomában teljesen zárt körülmények között.

keyboard_arrow_up
X