Húsvét II. Fehérvasárnap, az Isteni Irgalmasság Vasárnapján, 18.00 órakor az Isteni Irgalmasság Rózsafüzérének imádkozásával jelentkezünk, majd pedig 18.30-kor ünnepi szentmisét közvetítünk.

Búcsú nyerhető Isteni Irgalmasság vasárnapján, melynek feltételei teljesítése érdekében (gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára), április 11-én, fehérvasárnap általános feloldozás és áldoztatás lesz templomunkban. Ennek időpontjai: 10.00; 11.00; 16.00; 17.00 órakor. Egyszerre 15 fő jöhet be és hárman áldoztatunk, három különböző oltárnál. Aki egészséges és el tud jönni, éljen ezzel az egyházunk adta búcsúnyerési lehetőséggel, Isten irgalmát kérve önmagunk és az egész világ számára. Ezen a vasárnapon, szentmise közvetítés miatt, kivételesen délelőtt 10.00 órakor nyitjuk a templomot.

Szent József Nyolcadunk 5. imádsága az Egyházért, április 14-én, 18.00 órakor lesz.

Elsőáldozásra előkészítő oktatás kezdődik húsvéti időben. Azon gyermekeket várjuk, akik már második éve részesülnek hitoktatásban és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson, vagy itt a templomban szeretnének elsőáldozók lenni. A szülők számára, akik gyermeküknek a bűnbánat és a szentáldozás szentségét kérik, megbeszélést tartunk, ezen a héten, április 14-én, szerdán, 16.15-kor a templomban. Az oktatások is ugyanebben az időpontban lesznek. Ha valaki erre a szülői értekezletre nem tud eljönni, kérjük a plébánia e-mail címén jelentkezzen.

Újabb járványügyi rendelkezés az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. Erdő Péter bíboros tegnap kiadott rendelkezése értelmében, tekintettel az óvatos állami enyhítésekre és a beoltottak növekvő számára, Főegyházmegyénkben április 17.-től, szombattól ismét a nép részvételével ünnepelhetjük a szentmisét. Továbbra is érvényesek a Püspöki Konferencia rendelkezései, miszerint maszkot kell viselni a templomban is, valamint a kézfertőtlenítés, távolság tartás, kézbe áldozás. Továbbra is érvényben marad a felmentés a vasárnapi szentmisén való kötelezettség alól. Adható általános feloldozás és a gyóntatás gyóntatószékben nem lehetséges. Egyéni időpont egyeztetés szükséges telefonon lelkibeszélgetésre, egyéni gyónásra, lehetőleg a szabadban.

Templom és Urnatemető, nyitvatartása, a nyitásig, tehát április 16-ig, péntekig, az eddig rend szerint tart nyitva: 09.00 – 12.00 –ig és 15.00 – 18.00 –ig. Április 17.-től, szombattól pedig az eredeti nyitva tartás lép életbe és a szentmisék időpontjai is visszatér a megszokott rendhez.

A plébánia hivatal és urnatemetői iroda ezen a héten még kedden és pénteken 09.00 – 13.00 óráig tart telefonos ügyfélszolgálatot, egyébként e-mailen lehet ügyintézni.

keyboard_arrow_up
X