Ismét várjuk a kedves testvéreket a szentmisékre és imaórákra ettől a hétvégétől kezdődően. Továbbra is érvényesek a Püspöki Konferencia rendelkezései, miszerint maszkot kell viselni a templomban (orrot és szájat eltakarva), valamint a kézfertőtlenítés, távolság tartás (csak a kijelölt helyeket foglaljuk el) és a kézbe áldozás. Továbbra is érvényben marad a felmentés a vasárnapi szentmisén való kötelezettség alól.

Gyóntatás: adható általános feloldozás (nálunk szombaton 18.30 és vasárnap 10.00 órakor) és a gyóntatás gyóntatószékben nem lehetséges. Egyéni időpont egyeztetés szükséges telefonon lelkibeszélgetésre, egyéni gyónásra pedig a vasárnapi misék idején, illetve kedden és pénteken az esti misék idején van lehetőség a templomudvaron, rossz idő esetén a sekrestye fölötti hittanteremben.

Online közvetítések – mivel már személyesen is el lehet jönni a templomba – csak vasárnaponként 18.30 órakor lesznek, illetve hétköznapokra eső ünnepeken, valamint imaórákon.

Szentmise, vesperás, szentségimádás és egyéni szentségi áldás lesz a járványtól való szabadulásért, a betegekért, elhunytakért, ápolóikért, április 19-én, hétfőn. Visszatérünk az eredeti időpontra, tehát a mise 18.30-kor és a szentóra pedig 19.00 – 20.00 óráig lesz.

Szent József Nyolcadunk 6. imádsága az Egyházért, április 21-én, 18.00 órakor lesz.

Elsőáldozásra előkészítő oktatás. Az elmúlt héten, szerdán, megtartottuk a szülői értekezletet, de a gyakorlati felkészítés ezen a héten, április 21-én, szerdán, 16.15-kor kezdődik a templomban, amelyre várjuk a már jelentkezetteket, és mindazokat, akik az Eucharisztikus Kongresszuson vagy itt szeretnének elsőáldozók lenni.

Templom és Urnatemető, ismét a megszokott rendben tart nyitva.

A plébánia hivatal és urnatemetői iroda is visszatér a megszokott nyitvatartási rendjére. Ugyanakkor kérjük, hogy lehetőleg telefonon jelentkezzenek be időpontra a testvérek, hogy a tumultust, vagy a hosszas zárt helyen való tartózkodást, vagy éppen az udvaron várakozást elkerüljük.

Perselyadományokat szeretnénk megköszönni, melyeket a testvérek személyesen a templomban, vagy pedig átutalással, illetve csekken juttattak el nekünk, amíg a nyilvános szentmisék szüneteltek. Ezzel segítettek fenntartani templomunkat. Isten fizesse meg!

keyboard_arrow_up
X