Jézus, a Jó Pásztor vasárnapján, papi hivatásokért imádkozunk. Ebből az alkalomból vendégünk ma, Gergely Péter I. éves papnövendék, az Esztergomi Szemináriumból, aki a szentmiséken tanúságot teszi hivatásról.

Papnevelés támogatására kérjük, a Kedves Testvérek imádságait, különösképpen plébániánk két papnövendékéért: a diakónus szentelésére készülő Rónaszéki János V. éves, valamint Szűcs Bálint II. éves kispapjainkért. Együtt ajánljuk fel a szentmisét miseszövetségünk keretében minden hónapban. Ugyanakkor anyagi támogatásotokat is kérjük az Esztergomi Szeminárium kiadásaihoz hozzájárulásként, a templom közepén elhelyezett perselybe. Isten fizesse meg minden adakozónak!

Szent József imanyolcadunk, melyet az idei évre meghirdetett Szent József Év alkalmából, március 19-én kezdtünk, ezen a héten befejeződik. A hetedik imaalkalom, április 28-án, szerdán; a befejező, nyolcadik pedig május 1-én, szombaton, Szent József a munkás napján lesz, 18.00 órakor.

Hévey Gyula embermentő terézvárosi plébánosra emlékezünk, születésnapja alkalmából, április 30-án, pénteken az esti 18.30 órai szentmisében, majd pedig megkoszorúzzuk a plébánia falán tavaly felállított emléktábláját.

Május hónapban közösen imádkozzuk a Loretói litániát a templomban, minden este. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor. Az első, ünnepélyes litánia, május 1-én, szombaton, az esti mise után lesz. Várunk minden Szűzanyát tisztelő testvérünket és minden este kérjük a Szent Szűz közbenjárását a járványtól való szabadulásért.

Jövő vasárnap, május első vasárnapján, Anyák-napja, amikor is szeretettel köszöntjük és külön áldásban részesítjük majd a szentmisék végén az Édesanyákat.

Online közvetítések lesznek a héten: április 28-án és május 1-én, a Szent József imanyolcad, 18.00 órakor; a csütörtök esti 18.30 órai szentmise a Biblia magyarázattal; április 30. péntek, 18.30-tól Hévey Gyula embermentőről megemlékezés, mise és koszorúzás; május 1-től a Loretói litániák, 19.00 órakor és a vasárnapi szentmisék, este 18.30 órakor.

keyboard_arrow_up
X