Anyák-napján, május első vasárnapján, szeretettel köszöntjük és külön áldásban részesítjük az Édesanyákat a szentmisék végén.

Jó Pásztor vasárnapján, a papnevelés támogatására megtartott gyűjtés eredménye 191.760.- Ft. volt, melyet köszönünk minden adakozónak, és amelyet továbbítottunk. Az esztergomi szeminárium rektora, már levélben is kifejezte köszönetét a kedves terézvárosi híveknek nagylelkűségükért.

Május hónapban közösen imádkozzuk a Loretói litániát a templomban, minden este. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor.

Szentségimádás, litánia és személyes szentségi áldás lesz a járványtól való szabadulásért, a betegekért, az elhunytakért, hálából a meggyógyultakért és ápolóikért, május 3-án, hétfőn, a 18.30 órakor kezdődő szentmisében, majd pedig 19.00 – 20.00 óráig a litániában és szentórában. A szentmisére ismét lehet küldeni imaszándékot a plébánia e-mail címére, hétfőn 17.00 óráig.

Elsőpénteken, május 7-én a reggeli és az esti misék alatt lesz gyóntatás a templom udvarán. Este 19.00 órakor a Loretói litániát imádkozzuk.

Mindszenty József hercegprímásra emlékeznek május 8-án, szombaton, Esztergomban, a Bazilikában, 10.30-kor kezdődő szentmisében.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívása, hogy kérjük a kedves testvéreket, személyi jövedelemadójuk 1%-val támogassák a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma: 0011. A második 1%-al pedig olyan katolikus szervezetet, amely segíti az Egyház tevékenységét.

Online közvetítések lesznek a héten:

  • vasárnap, 18.30-kor Húsvét V. vasárnapi szentmise

  • hétfőn, 18.30-tól járvány-mise, litánia, szentségimádás, egyéni szentségi áldás

  • csütörtökön, 18.30-kor szentmise, szentírás magyarázattal

  • elsőpénteken, 18.30-kor szentmise és litánia

Az édesanyákhoz

Ember, ki járod életgolgotád, örökre szeresd az édesanyád!

Ő adott néked földi életet, hogy élhess, nagyon sokat szenvedett.

Két gyenge karja érted fáradott, ne okozz neki soha bánatot.

Óvd minden gondtól drága jó szívét, kérd a Teremtőt védje életét.

Ha megbántottad, esd bocsánatát, ne feledd ember nincsen több anyád!

Ha fáradt szemed este behunyod, első imád csak érte mondhatod.

Anyák, ti drága földi angyalok, legyen virágos életutatok!

Ne sújtson rátok a sors vaskeze, ezt kéri szívünk hálaéneke.

Mi lecsókoljuk bánatkönnyetek, Isten áldása legyen veletek!

Nedeczky György

keyboard_arrow_up
X