A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia újabb járványügyi rendelkezései: a ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét, a harmadik hullám után, a beoltottak számának növekedése miatti enyhítéseket figyelembe véve, 2021. május 10.-től az alábbi rendelkezések lépnek életbe: a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést visszavonjuk. Kivételt képeznek a betegség, a karantén, vagy más rendkívüli élethelyzet miatti távolmaradást. A különböző istentiszteleteken továbbra is be kell tartani az egyéb járványügyi rendelkezéseket (fertőtlenítés, maszk viselése és távolságtartás). Az Esztergom – Budapesti Főegyházmegyében, május 10-től, a plébániákon lehetséges a csoportok összejövetele, az imént említett járványügyi rendelkezések megtartásával.

Május hónapban közösen imádkozzuk a Loretói litániát a templomban, minden este. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor.

Fatimai Szűzanya jelenésének napján, május 13-án, csütörtökön, ünnepi szentmisével, valamint litániával emlékezünk meg a fatimai üzenetekről és Szent II. János Pál pápa elleni merénylet 40. évfordulójáról. A litániában Vivaldi szonáták hangzanak fel nagybőgőn orgona kísérettel.

Urunk Mennybementelének vasárnapján, május 16-án, a 09.00 órai diákmisén elsőáldozást tartunk templomunkban. Az elsőáldozók elsőgyónása és a szertartás próbája előtte szombaton, május 15-én, délelőtt 10.00 órakor lesz. Az elsőáldozók neveit felírtuk egy-egy cédulára, amelyből kérjük a kedves testvéreket, hogy az újságos asztalon lévő kosárból húzzanak ki egyet és egy héten át imádkozzanak értük és szüleikért, családjukért.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívása, hogy kérjük a kedves testvéreket, személyi jövedelemadójuk 1%-val támogassák a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai száma: 0011. A második 1%-al pedig olyan katolikus szervezetet, amely segíti az Egyház tevékenységét.

Online közvetítések lesznek a héten:

  • vasárnap, 18.30-kor Húsvét VI. vasárnapi szentmise

  • csütörtökön, 18.30-kor szentmise és litánia a Fatimai Szent Szűz tiszteletére

  • vasárnap, Urunk Mennybemenete ünnepén, 09.00-kor elsőáldozás

keyboard_arrow_up
X