Urunk mennybemenetele vasárnapján elsőáldozás van, a 09.00 órai diákmisén. 12-en részesülnek először a szentáldozásban. Köszönjük a testvérek imáit a gyerekekért és szüleikért, hogy hűségesek legyenek a szentségi Krisztushoz egy egész életen át. Mivel az ünnepi mise az elsőáldozás, ezért a 10.00 órai mise 10.15-kor kezdőik.

Járvány-mise, Vesperás, Szentségimádás és személyes szentségi áldás lesz hétfőn, május 17-én. Ezért a Loretói litániát 18.15-kor a mise előtt imádkozzuk, majd a 18.30 órai mise után, 19.00-20.00 óráig az imaórát felveszi a Duna Tv. Erre a misére lehet kérni imaszándékot, melyet a plébánia e-mail címére kérjük elküldeni, hétfőn 17.00 óráig.

Május hónapban közösen imádkozzuk a Loretói litániát a templomban, minden este. Hétköznapokon az esti mise után 19.00 órakor, vasárnap, az esti mise előtt, 18.00 órakor.

Szentírás-magyarázat csütörtök esténként. Mivel a csoportok összejövetelének lehetősége megnyílt, de már csak két alkalom van az évad végéig, ezért a csütörtöki Biblia magyarázatot május végéig továbbra is az esti 18.30 órai misében tartjuk, és online közvetítjük.

Szent Charbel csodatevő libanoni maronita szerzetes közbenjárását kérve betegeinkért kilencedet imádkozunk május 22-től, kilenc hónapon át, minden hónap 22-én, az esti mise után 19.00 órakor. Az első, bevezető imádság, az ő ereklyéje jelenlétében, ezen héten szombaton, május 22-én lesz.

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye rendelkezése a járványügyi szabályok enyhítésével kapcsolatban: Május 10-től megszűnt a vasárnapi szentmisék alóli általános felmentés. Természetesen, aki beteg vagy magát, vagy környezetét különösen veszélyeztetettnek érzi, nem köteles a szentmisén való személyes részvételre. Ugyancsak május 10-től tarthatók személyes jelenléttel járó plébániai hittanórák vagy más foglalkozások. Az általános egészségügyi előírásokat azonban továbbra is meg kell tartani (kézfertőtlenítés, maszkviselés és távolságtartás). Az egyéni bűnvallomás nélküli általános szentségi feloldozásra adott engedély, 2021. május 18-ával megszűnik. Aki ilyen feloldozásban részesült, következő egyéni gyónásában vallja meg az általános feloldozás ideje alatt elkövetett súlyos bűneit is.

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának és az Egyház Születésének ünnepén, május 23-án, a 10.00 órai ünnepi nagymisén ismét énekel templomunk énekkara a Capella Theresiana.

Pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapján három szentmise lesz templomunkban: 08.00, 10.00, 18.30-kor. Főegyházmegyénk megtartja a Karizmák ünnepét a máriaremeti kegytemplom parkjában a szabadtéri oltárnál. 10.00 – 11.00-ig: Szentlélek hívás, tanúságtételek. 11.00 – 11.45-ig NEK tájékoztató, 12.00-kor ünnepi szentmise, melyet Erdő Péter bíboros úr mutat be. Ez a mise lesz a terézvárosiak pünkösdhétfői zarándokmiséje, melyre szeretettel várjuk a kedves testvéreket.

Meghívást kaptunk Dunaszentmiklósra, a templom felszentelésének 110. és az Öröm út megáldásának 10. évfordulójára, valamint Szent Filoména imasarok megáldására, 2021. május 23-án, pünkösdvasárnap, délután 15 órára.

keyboard_arrow_up
X