Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának és az Egyház Születésének ünnepén, a 10.00 órai ünnepi nagymisén ismét énekel templomunk énekkara a Capella Theresiana. Elhangzik: Michael Haydn: Missa in „a” című miséje 

Pünkösdhétfőn, Szűz Mária, az Egyház anyja emléknapján három szentmise lesz templomunkban: 08.00, 10.00, 18.30-kor. Főegyházmegyénk megtartja a Karizmák ünnepét a máriaremeti kegytemplom parkjában a szabadtéri oltárnál. 10.00 – 11.00-ig: Szentlélekhívás, tanúságtételek. 11.00 – 11.45-ig tájékoztató az Eucharisztikus Kongresszusról, 12.00-kor ünnepi szentmise, melyet Erdő Péter bíboros úr mutat be. Ez a mise lesz a terézvárosiak pünkösdhétfői zarándokmiséje, melyre szeretettel várjuk a kedves testvéreket. 

A mi Urunk, Jézus Krisztus Örök Főpap ünnepe, mely 2012. óta ünnep egyházunkban, a Pünkösd utáni csütörtökön arra hív mindannyiunkat, hogy imádkozzunk az egyház láthatatlan Fejéhez, Jézushoz, az Egyházért és a papságért.

Csíksomlyói Pünkösdi Búcsút az idén még csak szűk keretek között tartották meg. Egy zarándokcsoportnak készült szóróanyagot szeretnénk átnyújtani Csíksomlyóról a testvéreknek, melyet az újságos asztalról mindenki elvehet.

Úrnapján, Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén, június 6-án, vasárnap, 10.00 órakor lesz az ünnepi nagymise, melyet az idén Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott püspök mutat be. Egyúttal ezen a szentmisén ünnepli Püspök atya pappá szentelésének 50. évfordulóját, melynek végén aranymisés áldásban részesülhetünk. Kb. 11.15-kor kerül sor az Úrnapi Körmenetre, melyet az idén megtarthatunk, ezért a 12.00 órai szentmise elmarad. A két tábori oltárhoz, melyek a templom kertben lesznek felállítva virágot, valamint virágszirmokat és adományokat az oltárok díszítésére szívesen fogadunk és előre is köszönünk.

A Szentföld szent helyeinek támogatására, a nagyböjtben, a pandémia miatt elmaradt adománygyűjtés, Főegyházmegyénkben, jövő vasárnap, május 30-án lesz.

keyboard_arrow_up
X