A Szentföld szent helyeinek támogatására, a múlt héten megtartott adománygyűjtés eredménye 78.300.- Ft. volt templomunkban, melyet hálásan köszönünk minden adakozónak és amelyet a héten továbbítottunk.

Úrnapján, Jézus Krisztus Szent Teste és Vére főünnepén, 10.00 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, melyet Dr.Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott püspök mutat be. Egyúttal ezen a szentmisén ünnepli Püspök atya, pappá szentelésének 50. évfordulóját, melynek végén aranymisés áldásban részesülhetünk. Kb. 11.15-kor kerül sor az Úrnapi Körmenetre, ezért a 12.00 órai szentmise elmarad. A Körmeneten a rézfúvós zenekar fog közreműködni. Az Úrnapi Vesperás, 18.00 órakor kezdődik, melyet a Capella Theresiana vezetésével imádkozunk. Utána, a 18.30-kor kezdődő szentmisén, Kaskötő Miklós görögkatolikus újmisés atya lesz a vendégünk, aki prédikál és a mise végén újmisés áldásban részesít bennünket.

Jézus Szentséges Szívének főünnepe, június 11-én, pénteken lesz. Az ünnepi szentmise 18.30-kor kezdődik. Utána a Jézus Szíve litániát imádkozzuk.

Hittanos tanévzáró szentmise, Te Deum, június 13-án, vasárnap, 09.00 órakor lesz. Az utána következő héten lép életbe majd a nyári miserend, tehát június 14-től. Nyáron, hétköznap szerdán és szombaton a reggel 08.00 órai szentmisék elmaradnak, vasárnaponként pedig a 12.00 órai szentmisék. Vasárnap reggel egy órával előbb, tehát 08.00-kor kezdődik a reggeli mise, este pedig egy órával később, azaz 19.30-kor kezdődik az esti mise.

Pap-és diakónus szentelés lesz az Esztergomi Bazilikában, június 19-én szombaton, 10.30 órakor. Ebben a szentmisében szenteli diakónussá Erdő Péter bíboros atya, plébániánk V. éves papnövendékét, Rónaszéki Jánost. János minden kedves terézvárosit szeretettel hív és vár a diakónusszentelésére Esztergomba.

keyboard_arrow_up
X