Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz június 29-én, kedden. Az ünnepi mise, melyben az Egyházért és Szentatyánkért imádkozunk, 18.30-kor kezdődik. Főpásztorunk, Erdő Péter bíboros is ezen a napon ünnepli névnapját, imádkozzunk érte is.

Országos adománygyűjtés a Szentszék kiadásainak támogatására, Péter-Pál ünnepéhez kapcsolódóan jövő vasárnap, július 4-én lesz.

Szűz Mária látogatása Erzsébetnél, Sarlós Boldogasszony ünnepe, július 2-án, elsőpénteken lesz. Ezért este 18.30-kor ünnepi szentmise, azt követően pedig Jézus Szíve litánia. Gyóntatás a reggeli mise és az esti litánia alatt lesz.

Szarka Tamás: Missa Misszió c. előadására kerül sor hálából, a ma hőseinek koncertre, a járvány idején emberfeletti szolgálatot ellátó egészségügyi és közszolgálati dolgozókért a Szent István Bazilikában, június 29-én, Péter-Pál ünnepén, 19.30 órakor. A belépés ingyenes, de védettségi igazolvány szükséges.

Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendelkezése az újabb járványügyi szabályozásokról. Örömmel értesültünk a járványügyi helyzet javulásáról, ezért – figyelembe véve a szakemberek véleményét, valamint tekintettel a beoltottak magas számára és a Covid-19-járvány miatt életben lévő korlátozások további enyhítésére – Egyházunk sajátosságait szem előtt tartva, korábbi intézkedéseinket módosítva, 2021. július 4-től kezdődően az alábbi módon rendelkezünk:

  1. Mostantól nem kötelező zárt térben sem a maszk viselése, figyelemmel kell lenni azonban az esetlegesen még életben lévő járványügyi korlátozásokra, az áldoztatók maszk viselésére és kezének fertőtlenítésére.

  2. Nem kötelező érvényűek azok a liturgikus korlátozások sem, amelyek kizárólag a járvány miatt léptek életbe, pl. a templomban a távolság tartására, vagy a gyóntatószéken kívül történő gyóntatásra, mely ismét lehetséges.

  3. Továbbra is felelősen és körültekintően kell eljárni, figyelembe véve az aktuális járványügyi előírásokat, különös tekintettel a fertőtlenítőszerek használatára. Áldoztatáskor a kézfertőtlenítést továbbra is ajánljuk.

keyboard_arrow_up
X